Societat

L’itinerari adaptat de Sant Joan de l’Erm arribarà al mirador de la vall de Santa Magdalena

Les obres que s’estan executant, incloses dins del projecte Camina Pirineus, s’enllestiran abans de final d’any

S’allargarà cent metres el recorregut actual, ja accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Els treballs de construcció d’un nou tram de l’itinerari adaptat de Sant Joan de l’Erm, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), faran possible que les persones amb mobilitat reduïda puguin arribar fins al mirador de la vall de Santa Magdalena. Les obres, finançades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i emmarcades en el projecte Camina Pirineus, van començar en les darreres setmanes amb la previsió que estiguin finalitzades abans d’acabar l’any. L’actuació, que l’està executant l’empresa d’inserció Integra Pirineus, consisteix en allargar en cent metres el recorregut de l’actual passera de fusta amb l’objectiu que, en una pròxima fase, conclogui amb la instal·lació d’una plataforma elevada a la zona del mirador.

Dues persones contractades per l’empresa d’inserció Integra Pirineus i un monitor de la fundació que té el mateix nom i que fa les funcions de cap de colla estan executant, des de fa un parell de setmanes, les obres de construcció d’un nou tram de passera de fusta que servirà per allargar en cent metres el recorregut de l’actual itinerari adaptat de Sant Joan de l’Erm. L’objectiu és poder arribar fins a la zona s’ubica un mirador de la vall de Santa Magdalena, per tal de fer-lo accessible a les persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs, que compten amb un pressupost de gairebé 22.000 euros i estan finançats pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell a través del projecte Camina Pirineus, es duen a terme a continuació de la ruta actual, d’uns 480 metres, que va executar el Parc Natural de l’Alt Pirineu durant els anys 2015 i 2016 amb la idea que també fos apta per a persones amb discapacitat visual. L’objectiu és que el projecte culmini al 2019 amb la instal·lació d’una plataforma elevada al punt on hi ha el mirador, intervenció que també assumirà l’ens comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia