El govern de Caldes d'Estrac proposa ara fer l'escola nova a l'Esplanada

L'oposició ho veu inviable perquè el terreny, on es volia fer un balneari, no és, per ara, municipal

Canvi de plans pel que fa al futur de l'Esplanada de Can Muntanyà. En comptes de destinar els terrenys del centre del poble a un ús hoteler o de balneari seria un bon lloc per fer-hi la nova escola. Això és el que defensa l'actual govern de CiU després que Urbanisme suspengués el pla urbanístic de l'entorn de les escoles on s'havia pensat de fer el nou centre educatiu.

La nova proposta d'ubicació es va fer conèixer poc després que els tribunals anul·lessin l'acord pel qual l'Ajuntament va requalificar aquests terrenys de l'Esplanada de residencials a terciaris. La propietat dels terrenys, la Fundació Montañà, mantenia un litigi des del 2004 per aquest motiu i amb l'acord anul·lat ara s'hi podia tornar a construir. L'Ajuntament ha buscat una sortida a aquesta situació que seria ubicar-hi l'escola a canvi de permutar les dues finques que actualment ocupa el centre educatiu. Aquesta sortida és, segons el regidor de l'oposició Miquel González, una solució molt complicada urbanísticament. «S'han de canviar dos plans urbanístics i cal deixar clar que l'escola es proposa fer al Canyissar i no pas a l'Esplanada», puntualitza.

Aquesta nova ubicació que ara es proposa es va donar a conèixer a la comunitat educativa dissabte passat. Segons va explicar l'alcalde, Joaquim Arnó, l'Ajuntament ja manté negociacions tant amb el Departament d'Educació com amb els propietaris de totes les zones afectades.

Igualment, el govern de Caldes d'Estrac ha previst que el ple del dilluns 29 de març aprovi la petició formal que cal sol·licitar a la Generalitat per iniciar els tràmits per construir aquest nou centre escolar del municipi.

«El futur de l'Esplanada és una qüestió de poble»

El grup municipal del PSC, a l'oposició, té clar que el que s'acabi fent en un futur amb el solar conegut com l'Esplanada és «una qüestió de poble». El terreny, que és propietat de la Fundació Montanà, està situat just al costat de la riera, en ple centre del municipi. Aquesta situació privilegiada converteix aquest indret en un espai obert que es fa servir com a pista esportiva i zona d'esbarjo. Les reformes urgents que necessita l'escola Sagrada Família ha portat el govern municipal, davant la negativa de construir a tocar del centre actual, de fer aquesta nova proposta. CiU sempre ha defensat que era necessari fer una escola nova, ja que considera que la d'ara ha quedat obsoleta perquè durant molts anys no s'hi va fer el manteniment ni la inversió adequada. Per contra, des del PSC defensen que aquest projecte és a molt llarg termini i «planteja molts dubtes». Per tant seria més viable arreglar l'edifici actual allà on és. Les posicions, doncs, entre el govern i l'oposició no s'acosten amb la nova ubicació proposada.

Els terrenys del balneari

L'Esplanada té una superfície de 9.571 m² i una edificabilitat màxima de 6.000 m² de sostre, corresponents a 40 habitatges agrupats en un màxim de dos blocs de quatre plantes. El projecte urbanístic el van aprovar CiU i UPC el 1991, amb una moratòria de dos anys, per permetre mentrestant la possibilitat d'executar la construcció d'un hotel balneari en substitució dels habitatges. El 1992, amb el canvi de govern a les mans del PSC, es va aprovar el projecte de compensació per construir els habitatges, però el 2003, amb majoria absoluta del PSC i el suport de CiU, es van suspendre llicències quan la propietat volia començar les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona