Societat

Ocupacions del 70% al 95% al Pirineu entre Nadal i Reis

El fred, que permet fer neu artificial, garanteix una bona ocupació turística a la zona de Lleida durant aquestes festes

Tot i que l’augment de temperatures diürn de les últimes setmanes ha fet una miqueta la guitza, el sector de l’esquí espera que aquestes festes de Nadal a Reis pugui mantenir les bones xifres del pont de la Puríssima, punt d’inici tradicional d’una temporada que aquest any, gràcies al temps del novembre, s’ha avançat. En tot cas, i com és habitual, les millors ocupacions en aquestes festes es tornaran a donar a les comarques pirinenques. Així, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació al voltant del 70% durant les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, però incrementa aquesta previsió fins al 95% de mitjana entre el dia 27 de desembre i Any Nou. En aquests quatre dies es preveuen ocupacions del 100% en indrets amb estacions d’esquí, tant en hotels com en allotjaments rurals o en la trentena de càmpings amb bungalous que obren en aquestes dates. De fet, durant aquestes festes nadalenques el Patronat preveu la venda de més de 185.000 forfets al conjunt de complexos d’hivern del Pirineu de Lleida.

Les previsions no són tan bones per al període del 2 de gener a Reis en què es preveuen unes ocupacions d’entre el 50% i el 60% als hotels i una mica per sobre del 60% en els allotjaments rurals. En tot cas, des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida s’adverteix que la tendència a reservar a darrera hora, cada cop més habitual, pot fer variar aquestes dades. En tot cas, on l’ocupació és preveu més estable en tot aquest període és a la comarca de la Val d’Aran, amb un 90% de mitjana i gairebé el 100% a Naut Aran i Mig Aran.

LA XIFRA

185.000
forfets
es preveuen vendre a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida durant aquestes festes.

Igualada, la sorpresa de l’any 2019?

El portal Airbnb ha fet un estudi prenent com a base les dades de les cerques, reserves i allotjaments guardats pels usuaris d’aquesta plataforma en què descobreix les 20 destinacions turístiques que seran tendència l’any vinent. Entre aquestes, n’hi ha una de catalana, Igualada, en el número 20, de la qual el portal destaca, per exemple, el festival REC o el Festival Europeu del Globus. El rànquing l’encapçala el poble costaner de Kaikoura, a Nova Zelanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia