CORNELLÀ DEL TERRI (Pla de l'Estany)

Plantada de l'Arbre de Maig i ball del Cornut

Al voltant del pollancre més alt

Tal com marca la tradició, la festa de l'Arbre de Maig i el ball del Cornut tornaran a centrar la Pasqua de Cornellà del Terri, presidida per centenars de persones que acudiran a la plaça per disfrutar d'una de les tradicions més originals i antigues del nostre país, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional. En general, l'esquema de la festa és sempre el mateix: una cercavila va a buscar el pollancre més alt del municipi i el porta, ben guarnit, a la plaça, on té lloc la plantada i el ball del Cornut, una dansa còmica recuperada l'any 1977 i convertida en un dels actes més curiosos i atractius de la Setmana Santa. La dansa, que té la coreografia i música extreta del Costumari català de Joan Amades i gràcies al qual la vila recorda la fi del dret de cuixa, el 1337, consta d'un ball rodó a l'entorn de l'arbre plantat prèviament al mig de la plaça. Mentrestant, a la plaça, concert a càrrec de La Principal de Porqueres. L'arbre quedarà plantat tot un any, fins al divendres sant següent.

Per acabar la jornada, s'ha programat, a les cinc de la tarda, una audició de sardanes a càrrec de la cobla orquestra Selvatana i, tot seguit, concert i ball de fi de festa, al pavelló.

5 d'abril. Tel. 972 59 40 01. Preu de l'entrada al concert i ball de fi de festa: 10 €.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.