Societat

Els veïns del barri del Culubret surten al carrer per dir prou als talls de llum

L’Ajuntament de Figueres els dona la raó i suport afegint-se a la manifestació però remarca que el cultiu de marihuana és l’arrel del problema general

Desenes de veïns del barri del Culubret de Figueres van sortir al carrer per dir prou a una situació insostenible: els constants talls de llum que pateixen de forma continuada des de fa set anys. Medicines i aliments que es fan malbé, sobrevivint a la calor de l’estiu sense ventilació i passant fred sense calefacció en ple hivern són algunes de les queixes que van tornar a exposar amb cartells i cridant lemes com “Va ser ahir, l’última vegada” i “Ajuntament, Endesa, Generalitat, Justícia, poseu-vos les piles”.

Un malestar comprensible que ahir va abocar una colla de veïns d’aquest barri que s’autoconsidera “marginat” a manifestar-se perquè algú els garanteixi una vegada per totes el subministrament elèctric que actualment no tenen assegurat. “Les nostres cases no valen res, ningú ens en vol pagar ni cinc. Això és insostenible”, es va queixar el portaveu dels veïns, Enrique Reina, reclamant “més contundència” a les administracions. “És veritat que el patrullatge policial ha anat a més, però ens calen més mesures i més vigilància”, va assenyalar.

La manifestació d’ahir, que tenia el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Figueres, va transcórrer sense incidents des del mateix barri fins a la seu d’Endesa, passant per l’ajuntament. Precisament als voltants del consistori es va afegir a la marxa l’alcalde, Jordi Masquef, que va declarar als mitjans de comunicació presents que els veïns “tenen tota la raó del món” en un tema que “cal solucionar”.

Masquef, que es mostra comprensiu amb els afectats, va ser taxatiu a l’hora de parlar de solucions. “Fins que no reconeguem tots que és un problema de salut pública, no avançarem”, va remarcar. “Exigim més col·laboració per part de la conselleria d’Interior i de l’administració de justícia”, perquè, va exposar, durant el 2018 es van produir més de 200 talls de llum, com a conseqüència de l’excés de potència que necessiten les plantacions de marihuana. “Com que demanen molts watts, de seguida fregeixen el sistema i salta la llum”, va lamentar l’alcalde, que va afegir que se’ls ha negat fer entrades i escorcolls en habitatges que “constantment” requereixen una gran potència de llum, “molta més de la que una família pot consumir”, va subratllar.

Dit això, i davant de l’alcalde i diversos regidors de diferents partits que van assistir a la manifestació, Enrique Reina també va reclamar als diferents grups polítics que “es posin d’acord” per solucionar un problema “molt greu” i que provoca problemes en un dels barris més desafavorits de la capital alt-empordanesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp