Societat

El batlle d’Alcarràs es nega a declarar davant del jutge

Se l’investiga per “col·laborar amb el referèndum del primer d’octubre”

Unes 150 persones s’han concentrat davant dels jutjats de Lleida per donar suport a Miquel Serra

L’alcalde d’Alcarràs (Segrià), Miquel Serra, s’ha acollit al dret a no declarar davant del jutge que l’investiga per un presumpte delicte de desobediència per haver col·laborat amb la celebració del referèndum de l’1-O i, en concret, per haver cedit l’espai municipal on van dur a terme les votacions. Es tracta del primer alcalde citat a declarar a les comarques de Lleida davant d’un jutge en relació amb l’1-O, tot i que altres sí que ho van fer davant de la fiscalia. En el seu moment, Serra va decidir no presentar-se a la citació del ministeri fiscal. Unes 150 persones s’han concentrat aquest dimecres davant dels jutjats de Lleida en suport a l’alcalde d’Alcarràs, molts d’ells veïns, però també alcaldes, regidors i representants d’ERC.

Seguint les recomanacions dels seus advocats, el republicà Miquel Serra ha optat per no declarar davant del jutge del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida on ha comparegut aquest dimecres com a investigat per un presumpte delicte de desobediència per la celebració de l’1-O. En abandonar els jutjats de Lleida, l’alcalde d’Alcarràs ha agraït a les 150 persones que s’han concentrat davant de l’edifici per expressar-li el seu suport amb crits, pancartes i cartells. L’alcalde alcarrassí s’ha dirigit als assistents i ha recordat que “els ajuntaments són les administracions més properes al ciutadà i són les primeres que han d’estar al capdavant, juntament amb el poble”.

En declaracions als mitjans de comunicació, Miquel Serra ha reiterat que considera que no va cometre cap il·legalitat durant la celebració del referèndum i ha afirmat que la causa oberta contra la seva persona és “arbitrària i que no està justificada”. L’alcalde alcarrassí ha dit que no confia “en una justícia que qüestiona els drets bàsics i que no tracta tothom de la mateixa manera”. Serra ha expressat que s’ha acollit al dret a no declarar i ha manifestat que “ara la decisió està en mans del jutge”.

Serra ha concertat que se l’investiga per un presumpte delicte de desobediència per haver permès la celebració del referèndum de l’1-O i haver cedit l’espai on es van dur a terme les votacions, el centre cultural municipal Lo Casino. Tot i això, ha explicat que en l’expedient “també hi ha els fets de l’1-O al municipi” i “ara el jutge haurà de decidir què acaba desenvolupant”, ha dit.

La declaració de Miquel Serra s’ha celebrat finalment aquest dimecres després que s’hagués ajornat en dues ocasions amb anterioritat. Es tracta del primer alcalde citat per un jutge a les comarques de Lleida per col·laborar amb la celebració del referèndum, malgrat que altres responsables municipals lleidatans ja van comparèixer davant de la fiscalia per l’1-O, molts dels quals es van acollir al dret a no declarar.

L’alcalde d’Alcarràs també va ser citat a declarar davant de la fiscalia el setembre del 2017 pel seu suport a l’1-O, però en aquella ocasió va decidir no presentar-s’hi en considerar que l’ordre “s’extralimitava en competències i vulnerava drets democràtics”, a més “del defecte de forma en què es va presentar” perquè la citació va arribar a través d’un correu electrònic genèric de l’Ajuntament i sense dirigir-se a la seva persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona