Societat

Cautela a Vilobí sobre l’exrector investigat

L’Ajuntament no farà cap declaració contra mossèn Tomàs per falta d’efecte legal

La junta de govern local de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar (Selva) va optar ahir per la cautela a l’hora de donar suport a les víctimes i els testimonis de casos de suposats abusos sexuals comesos per l’exrector del poble, mossèn Tomàs Pons. El consistori prefereix estar al costat de les persones afectades lluny “del xou mediàtic”, va afirmar l’alcaldessa, Cristina Mundet (Grup Municipal Independent), després de la reunió d’ahir a la nit.

Una comissió creada pel Bisbat de Girona treballa des de dilluns per investigar i aclarir els testimonis contra mossèn Tomàs Pons, que ara viu en una residència d’avis a Arbúcies. La comissió està formada per un capellà, un tècnic i una persona que fa acompanyament psicològic. Pons va ser rector de Vilobí entre les dècades dels seixanta i vuitanta del segle passat.

Mundet va explicar que faciliten que els afectats s’adrecin al Bisbat, on hi ha un telèfon directe en relació amb el cas, perquè vulguin explicar els fets de tant de temps enrere. “Volem que hi hagi una investigació a fons i que s’arribi a les màximes instàncies.”

Acompanyament

L’alcaldessa de Vilobí (3.200 habitants) va assenyalar que descarten fer un ple extraordinari i declarar mossèn Pons persona no grata. “No té efectes legals ni jurídics. Com a màxim, emotius. El que interessa és acompanyar les persones i contactar amb alguns dels afectats perquè, si ho desitgen, ho puguin explicar”, va assenyalar Mundet.

A banda del cas de Vilobí, cinc exalumnes de l’escola Bell-lloc de Girona també afirmen que el mossèn els hauria assetjat. En aquest centre privat, Pons hi havia impartit classes de religió i atenció espiritual des del curs 1967/68 fins al 1995/96. A més, un altre cas a Siurana d’Empordà podria afegir-se a la llista.

A Arbúcies, la CUP, que no té presència en el ple, recull signatures perquè el consistori declari Pons persona no grata, i faci gestions perquè el mossèn abandoni la vila.

Ensenyament, contra el docent absolt d’abusos

Ensenyament estudia actuar contra el professor d’institut que enviava missatges sexuals explícits a una alumna de Caldes de Malavella (Selva), que l’Audiència de Girona acaba d’absoldre de l’acusació d’abusos sexuals per la qual el fiscal demanava 55 anys de presó. De fet, la sentència critica que la inspecció no hagués actuat amb més contundència quan es va destapar que el professor s’enviava missatges amb la menor. Ensenyament diu que el professor fa temps que està apartat de la docència, però la seva defensa subratlla que encara continua fent classes en un altre centre. L’expedient que se li va obrir es va paralitzar mentre durava el procés judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia