Societat

El papa anima Colau i Carmena a promoure l’acollida

L’alcaldessa de Barcelona assegura que Francesc s’ha mostrat molt preocupat per l’ascens de la ultradreta

Les dues alcaldesses i el fundador d’Open Arms participen aquest dissabte en una trobada amb alcaldes italians per tractar del bloqueig als vaixells de rescat

El papa Francesc ha rebut aquest divendres en audiència privada l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la seva homòloga de Madrid, Manuela Carmena, i el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps. Tots tres es troben a Roma per participar en una cimera amb alcaldes italians per tractar el bloqueig que han patit diferents vaixells humanitaris.

La reunió s’ha fet a les sis de la tarda al Vaticà. Després de l’audiència, Colau ha explicat que han “compartit la necessitat de promoure amb més força i convicció que mai els valors humanistes que uneixen a una gran part de la població més enllà del que després cadascú tingui les seves creences”.

Segons ha explicat, el pontífex s’ha interessat per les polítiques que les dues ciutats han dut a terme per acollir immigrants i l’alcaldessa barcelonina li ha explicat que han assistit uns 150.000 immigrants els últims quatre anys.

En la reunió també s’ha parlat dels perjudicis del “discurs de la por, de demonitzar l’altre, de deshumanitzar les persones que pateixen de l’horror que, per exemple, hi ha a Líbia”.

L’alcaldessa ha criticat la política de no deixar arribar immigrants als ports europeus o de retenir vaixells com el d’Open Arms. Són polítiques que, al seu parer, són un “desastre” i apropen Europa a “una cosa que ja ha conegut”, que és “negar el valor de la vida humana” en “èpoques com el nazisme”.

En aquest sentit, Colau ha assegurat que el papa s’ha mostrat “molt preocupat” per l’ascens de la ultradreta i els discursos de l’odi.

De la seva banda, Manuela Carmena ha destacat que amb “l’enorme oportunitat” de mantenir una reunió privada amb el pontífex han pogut “compartir l’enorme satisfacció, la grandíssima alegria que significa per a una ciutat quan s’obre” i acull l’estranger.

El fundador d’Open Arms, Òscar Camps, ha explicat al papa la situació al Mediterrani i el problema de “veure com mor gent al mar sense poder intervenir”. L’activista ha celebrat les crides de Francesc a “protegir” els immigrants i ha destacat que aquest discurs demostra que “no tot està perdut”. “Sempre és benvingut quan estàs cansat d’escoltar crits i veus com Trump, Putin o Salvini i e trobes un discurs completament diferent”, ha dit.

Colau, Carmena i Camps assistiran demà a una reunió d’alcaldes de ciutats com Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palermo per explorar noves estratègies i accions comunes per promoure l’acollida i exigir que es reprenguin les tasques de salvament marítim humanitari al mar Mediterrani. En aquesta trobada també hi participaran les ONG Open Arms, Sea Watch i Mediterranea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia