Societat

El Camp Nou, el primer estadi connectat al 5G

El Barça i Telefónica engeguen un pla per assolir transmissions immersives en 360º

Veure un partit com al Camp Nou (o millor encara) però sense ser-hi realment. Això és el que persegueix el projecte pilot en el qual s’han aliat el Barça, Telefónica i la Mobile World Capital Barcelona i que ahir va començar a fer les primeres passes al MWC. El Camp Nou i la ciutat esportiva del Futbol Club Barcelona ja estan connectats a la xarxa 5G mitjançant un seguit d’antenes que permetran d’experimentar noves formes de transmetre esdeveniments esportius amb dispositius de realitat immersiva.

L’estadi del Barça és el primer d’Europa que es connecta al 5G amb una estructura permanent que ofereix cobertura tant a les grades com al terreny de joc. Aquesta xarxa ultraràpida i amb latència mínima es va fer servir ahir per connectar el recinte esportiu amb el MWC. Gràcies a visors de realitat virtual, els visitants podien traslladar-se a l’estadi veient en directe les imatges que captaven càmeres de 360º. També es va veure el camp Tito Vilanova quan els jugadors del primer equip sortien a entrenar.

La idea del projecte es que s’instal·lin càmeres de 360º en diferents punts de l’estadi i que, quan el 5G estigui disponible comercialment, els espectadors puguin connectar-se des de casa i viure el partit com si fossin a l’estadi, triant a cada moment el punt de vista que s’estimin més, ja sigui a la llotja, arran de gespa entre les banquetes o rere qualsevol de les porteries, per posar alguns exemples.

La tecnologia ja està instal·lada i durant els pròxims mesos es faran diferents proves, sempre tenint en compte que la implementació real encara trigarà a arribar, atès que els operadors preveuen un desplegament lent. En qualsevol cas, tant el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, com els responsables de Telefónica i de la Mobile World Capital es van mostrar entusiasmats amb les possibilitats de la tecnologia. “No només sabem jugar a futbol. També estem molt compromesos amb la tecnologia i estem orgullosos que el nostre estadi sigui un laboratori d’innovació amb la tecnologia més capdavantera”, va dir el president blaugrana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia