Salut

L’AECC finança un estudi sobre el risc de tenir càncer

El grup de recerca de l’Idibgi, liderat pel doctor Rafael Marcos-Gragera, participa en el projecte multicentres

L’AECC-Catalunta contra el Càncer finança un projecte d’investigació que té com a objectiu la medicina de precisió en la prevenció del càncer. “En aquest projecte estudiarem com el risc de tenir un càncer depèn de la susceptibilitat genètica i de la seva interacció amb els estils de vida, especialment amb la dieta”, ha explicat el doctor Víctor Moreno, investigador principal. L’estudi, que porta per títol Cribratge genètic i metabòlic cap a la medicina de precisió en la prevenció del càncer, el du a terme un consorci format per setze grups de recerca de dotze províncies de l’Estat espanyol. Entre aquests grups n’hi ha un de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi). En concret, el grup d’epidemiologia descriptiva, genètica i prevenció del càncer que dirigeix el doctor Rafael Marcos-Gragera. Segons ha explicat, entre tots els grups de recerca que participen en el projecte tenen dades epidemiològiques i dietètiques de 6.008 casos dels càncer més comuns (colorectal, mama, estómac, pròstata i leucèmia) i 4.098 controls de població. “En aquest projecte proposem desenvolupar i establir models predictius de risc i pronòstic de càncer (...) La tasca final és aplicar els models de risc que portaran un nou paradigma per al cribratge del càncer en l’atenció mèdica moderna”, ha exposat el doctor Marcos.

L’AECC ha destinat aquest any 17,6 milions d’euros a donar suport a 160 investigacions oncològiques de primer nivell. L’objectiu d’aquesta associació és ajudar a superar la taxa del 56% de supervivència total en càncer i arribar, el 2030, al 70%. Segons dades del Registre de Càncer de Girona, l’any 2018 a Catalunya es van diagnosticar 42.919 nous casos de càncer, 4.204 dels quals, a la regió sanitària de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt