Societat

Un terratrèmol de 4,2 graus a l’Alt Urgell és percebut a bona part del territori

L’epicentre del sisme se situa a Ribera d’Urgellet, a un quilòmetre de profunditat

De moment no es té constància de danys però Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Sismicat

Un terratrèmol de 4,2 graus de magnitud amb epicentre a l’Alt Urgell s’ha pogut percebre aquest dimecres a la tarda a bona part de l’interior de Catalunya. De moment no hi ha constància que el sisme hagi provocat danys, però Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Sismicat.

El fenomen ha tingut lloc a les 17.29 hores en un punt situat a un quilòmetre de profunditat al terme de Ribera d’Urgellet, segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). En un primer moment s’ha notificat una magnitud de 4,3 graus, però finalment l’ICGC ha confirmat que el moviment ha estat de 4,2 graus en l’escala de Richter. L’agència ha afegit que el sisme ha estat seguit de “nombroses rèpliques de magnitud inferior” i ha pogut ser “àmpliament percebut a gran part de Catalunya”.

En aquest sentit, l’ICGC precisa que ha estat “fortament percebut” a la zona central de l’Alt Urgell i “àmpliament percebut” a la resta da la comarca, al Pallars Sobirà i al sud d’Andorra. També s’ha notat “parcialment” a l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès i al nord de la Noguera. A la resta de comarques de la Catalunya Central, al nord-oest de l’Àrea Metropolitana i nord de Tarragona ha estat “poc percebut”.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut més d’una trentena de trucades informant de la percepció del terratrèmol, que s’ha deixat sentir a diversos punts de Catalunya. Protecció Civil confirma que s’ha notat a l’àrea metropolitana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia