Educació

La UdG adapta els graus per a estudiants amb discapacitats

La Universitat de Girona (UdG) té aquest curs 110 alumnes que tenen algun tipus de discapacitat, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Un d’ells és l’Isaac Pedrós, que estudia ciències polítiques i que és invident. Aquest alumne afirma que segueix les classes “amb total normalitat” gràcies a una mínima adaptació prèvia que fan els professors de tot el material que fan servir durant la classe. La tècnica d’inclusió de l’àrea de Compromís Social de la universitat, Montse Castro, afirma que els darrers anys ha crescut el nombre d’estudiants amb discapacitat a les facultats. Aquesta àrea s’encarrega de “fer de pont” entre els alumnes i els professors per tal que es garanteixi “l’accés a la informació” com a qualsevol altre estudiant.

Isaac Pedrós és un estudiant de la Universitat de Girona (UdG) que fa segon de ciències polítiques i de l’administració i que és invident. Tot i així, Pedrós va decidir anar a la universitat perquè els metges li van recomanar que continués estudiant per “estimular i canalitzar l’energia en positiu”. Aquest estudiant assegura que segueix les classes “amb total normalitat”, tot i que matisa que ho fa “d’una forma diferent a l’habitual”. En el seu cas, necessita que tot el material que els professors facin servir sigui accessible. Això vol dir que han de ser presentacions i documents preparats perquè quan ell els obri l’ordinador li faci una descripció auditiva de tot el que hi ha escrit. A més, demana que li passin tot el material abans, i així ell ho pot revisar abans d’anar a classe. Una vegada allà ja sap de què es parlarà i es pot concentrar tan sols a prendre anotacions del que diu el professor.

“Practiques molt l’escolta activa”, especifica, “perquè poses una atenció plena en allò que diu el professor”. A més, aquest alumne assegura que per mitjà d’aquesta escolta activa és capaç de veure quins aspectes són els més importants per a cada professor. “Les persones repeteixen moltes vegades allò que creuen que és molt important i això et fa entendre millor les coses”, afirma l’estudiant. Durant la classe també enregistra les lliçons i així una vegada a casa les pot repassar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres