Societat

L’Ajuntament d’Olot es personarà en la causa de la dona assassinada

El consistori exercirà l’acció popular contra l’autor del crim

La corporació vol que se li apliqui la llei “amb tota la contundència”, diu l’alcalde

L’Ajuntament d’Olot es personarà en la causa contra l’autor de l’assassinat d’una veïna de la ciutat, comès dissabte, per tal d’exercir l’acció popular. La decisió la van prendre tots els grups representats en el ple i va ser anunciada per l’alcalde, Josep Maria Corominas, durant la sessió extraordinària celebrada ahir al vespre per condemnar el fet i manifestar el suport de la ciutat a la família de la víctima. L’alcalde va afirmar que la voluntat del consistori és que s’apliqui la llei “amb tota la contundència”.

Un home de 38 anys està acusat de l’assassinat a trets de la seva parella, dissabte passat al seu domicili del carrer Verge de la Guia. El fiscal ha sol·licitat l’ingrés a presó provisional sense fiança per al presumpte autor del crim, que va ser detingut el mateix dissabte després que intentés suïcidar-se amb l’arma de què disposava, en ser agent de la Policía Nacional. L’home, que hauria disparat set vegades contra la víctima, està ingressat a l’hospital Trueta de Girona en estat greu, però no es tem per la seva vida.

Peticions més o menys factibles dels escolars

Sentir les propostes que la mainada de cinquè de primària fan a l’Ajuntament d’Olot només és possible un cop a l’any i val la pena no perdre-s’ho. Ahir, els portaveus del Consell dels Infants van culminar les seves jornades de debats i van presentar setze demandes al consistori, en un ple extraordinari. A ulls d’un adult –o, encara pitjor, un regidor de l’equip de govern–, construir un balneari o retardar fins a les deu del matí l’hora d’entrar a classe són propostes difícilment assumibles, tal com va quedar demostrat ahir. En canvi, altres peticions responen al sentit comú i als aspectes de la ciutat que els més joves consideren millorables. D’aquest darrer ple extraordinari en destaquen, per exemple, situar un servei d’urgències pediàtriques al centre, ja que l’hospital és als afores; crear una brigada de mainada per col·laborar en la neteja de boscos; insistir a fer campanyes a favor del reciclatge o introduir tallers de cuina saludable i la distribució de fruita a les aules.

L’alcalde no va voler crear falses esperances a aquells ciutadans entusiastes i ja els va dir d’entrada que del balneari i de començar l’escola més tard, res de res. Va prendre nota, entre altres punts, de la campanya de neteja de boscos i del foment dels hàbits saludables a les escoles, i, quant a les urgències pediàtriques, Corominas –anestesiòleg– va indicar-los que actualment es considera més eficaç desplaçar ambulàncies ben equipades als llocs on fan falta. En qualsevol cas, tant ell com la resta de grups van prendre nota de tot el que es va dir. Ves a saber si per incloure-ho de pressa i corrents al programa electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia