Educació

educació

El curs escolar arrenca amb un increment d'alumnes

L'alumnat suma 370 noves altes i Ensenyament destaca que el creixement és apreciable a primària

Sidamon estrena escola, el Cogul perd la seva i perviuen més de mig centenar de barracons

Els despertadors van tornar a sonar ahir després de gairebé tres mesos d'afonia. El curs escolar va arrencar a Lleida amb un total de 78.243 alumnes, 370 més que el curs anterior.

Segons el Departament d'Ensenyament el nombre d'estudiants ha augmentat en la majoria dels cicles educatius, però a primària és on s'ha fet més notori: 526 alumnes més. Per contra, a educació infantil (de zero a sis anys) hi haurà 377 alumnes menys.

Pel que fa al nombre de docents, se'n perden deu, i passen de 4.778 a 4.768. Segons Ensenyament, una de les causes del descens és el tancament de l'escola del Cogul. Els cinc alumnes que estudiaven a l'escola d'aquest poble de les Garrigues s'han recol·locat en altres col·legis propers: dos a Castelldans (Garrigues) i tres a les Borges Blanques.

L'altra cara de la moneda és Sidamon (Pla d'Urgell), que estrena escola. Al nou centre s'hi han destinat una part dels 4,7 milions d'euros que la Generalitat ha invertit enguany en infraestructures educatives de les comarques de Lleida. Formen part d'aquest programa d'inversions la segona fase de l'ampliació de dues línies de primària a l'escola Parc del Saladar d'Alcarràs, la col·locació d'un mòdul prefabricat a l'escola Mare de Déu del Carme d'Alcoletge i un altre a l'escola La Creu de Torrefarrera. D'altra banda, l'escola Pinyana de Lleida i l'Institut Joan Solà de Torrefarrera continuaran aquest curs íntegrament en mòduls prefabricats. Pel que fa al primer, Ensenyament està negociant amb l'Ajuntament el solar on es pugui construir la nova escola i el segon està en fase de licitació del projecte. Ensenyament veu “difícil” que cap dels dos centres sigui una realitat el curs que ve. En total, a la demarcació hi ha 57 mòduls prefabricats.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va destacar ahir que el curs arrencava amb “normalitat” i amb totes les plantilles “a lloc”.

LA XIFRA

78.243
alumnes arrenquen el curs escolar a les comarques de Lleida. Són 370 escolars més que l'any passat.

LA XIFRA

57
mòduls prefabricats hi ha a la demarcació per suplir el dèficit d'infraestructures educatives.

Al Pallars, sense el mestre rebutjat

L'escola rural de la Vall Fosca va començar el curs escolar sense incidències després d'unes setmanes d'agitació. Els pares i mares van portar finalment els nens al centre després que el professor que rebutjaven demanés el trasllat a un altre col·legi divendres passat.

El col·legi té 48 alumnes matriculats, amb la novetat de la incorporació de la llar d'infants a l'edifici de l'escola de primària. Les obres que ha suposat aquesta aula les ha pagat l'Ajuntament de la Torre de Cabdella, amb una inversió de 68.800 euros, segons l'alcalde del municipi, Josep Maria Dalmau. La “fusió” de l'escola de primària amb la llar d'infants respon a la incorporació del centre escolar al pla experimental de zero a tres anys per a municipis de menys de 3.000 habitants, on ja participa des de l'any passat l'escola d'Isona (Pallars Jussà) i al qual enguany també s'han incorporat Alàs, Coll de Nargó i Tuixent (Alt Urgell). Es tracta d'una prova pilot del Departament d'Ensenyament per donar servei a totes les famílies i evitar trasllats.

Per la seva banda, al Poal (Pla d'Urgell), on dissabte els veïns es mobilitzaven per reclamar una escola nova, s'ha posat en funcionament, amb cinc usuaris, la nova llar d'infants rural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós