Educació gasta gairebé 10 milions en tres escoles, inclosa la reivindicada ampliació del Vila-romà de Palamós

Les altres obres es faran al Pla de Salt i al Sant Sebastià de Sant Climent

L'objecte del projecte del Vila-romà consisteix en l'ampliació del centre. En una primera fase ja es van fer noves dependències per a l'educació infantil, però la primària continua en una edifici antic, que amb el projecte queda substituït per un de nou. Per aquest motiu es preveu l'enderroc de la totalitat de l'edificació actual, ja que per motius econòmics resulta impossible conservar-la. A band d'això, es projecta també la part de serveis comuns de menjador i gimnàs. El pressupost de sortida de l'obra és de 4.667.803 euros.

L'equip educatiu i l'associació de pares i mares del centre van dir ahir que estaven molt contents que finalment es comenci a veure el projecte històricament reivindicat. «Ho demanem des de fa 20 anys», va dir la presidenta de l'AMPA, Marta Creixell. «Per fi», va dir la fins ara presidenta i actualment vicepresidenta de l'entitat de pares, Maria Tíscar, que va recordar que ja fa un any que hauria d'haver sortit a licitació. «Tot ha estat molt complicat», va manifestar la directora del centre, Carme Pantinat, que confia que s'executi ben aviat i que així Sant Joan i Palamós «tinguin una segona escola pública en condicions». Pantinat va recordar que inicialment la millora de primària s'havia de fer amb el projecte d'infantil, però al final es van haver de fer dos projectes separats. El d'infantil es va inaugurar el curs passat.

Altres obres

A banda de l'escola de Palamós, en el mateix paquet s'inclouen dues actuacions més al territori gironí. Amb un pressupost de 3.601.261,74 euros, es preveu fer la reforma i l'ampliació en dues línies de l'escola del Pla de Salt, que ara té unes instal·lacions insuficients pel nombre d'alumnes que té l'escola, fet pel qual ja fa anys que hi ha barracons instal·lats. L'altra actuació és la construcció d'una edificació per al CEIP Sant Sebastià de Sant Climent Sescebes. Amb un pressupost d'1.496.249 euros, el projecte preveu l'enderroc de l'actual escola de manera que la nova i la pista de jocs permetin conservar el major nombre possible de plataners que ara hi ha al pati.

Es preveu que les adjudicacions dels tres projectes es facin a final d'any o a principi del vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera