El Parc Natural de l'Alt Pirineu apropa al territori els escolars de secundària del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell

Per a la sortida sobre el terreny, s'ha elaborat específicament un quadern de camp on l'alumne treballa els conceptes que anirà adquirint sobre el Parc. Així, l'alumne reflexiona i aprèn conceptes destacats sobre el clima, la vegetació, la fauna, els usos del territori, el patrimoni cultural, els usos tradicionals i la conservació del Parc.

Aquest Programa d'educació ambiental va ser concedit a l'empresa Aubèrria, natura i patrimoni dins la convocatòria d'ajuts del Parc Natural de l'Alt Pirineu d'aquest any 2009. Aquest Programa està adreçat als alumnes d'ensenyament secundari del territori del Parc, i té com a objectiu apropar i millorar el grau de coneixement de la població escolar sobre aquest espai natural.

La sortida s'inicia a Rubió, el poble més alt habitat de Catalunya, i consisteix en una excursió de tres quilòmetres. Sobre el terreny s'ensenya als nens a saber quins animals l'habiten, pel rastre que aquests deixen, ja siguin petjades o excrements, perquè és difícil poder-los veure anant amb grup. També se'ls expliquen les característiques de la construcció tradicional de la zona, amb pedra vermella i parets de pedra seca. Els elements derivats de l'activitat ramadera també tenen cabuda dins del treball de camp, així com la flora i molts altres aspectes del parc. Tot plegat perquè com indica Núria Tomàs, biòloga i guia d'aquestes sortides, «els nens sàpiguen que tenen a casa seva i sobretot aprenguin a valorar-ho».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús