Educació

Aprenentatge a tota vela

L'escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya incorpora una goleta

L'embarcació ha estat cedida per Lluís Llach

Traslladar l'aula al mar. Aquest és l'objectiu de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, a l'Ametlla de Mar, que ha estrenat una goleta perquè els alumnes hi puguin efectuar no només les pràctiques formatives necessàries, sinó també activitats complementàries de la formació curricular i de promoció de l'àmbit marítim i de la navegació. Propietat de la Generalitat de Catalunya i cedida pel cantautor i ara diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, la goleta Imar Primer va ser presentada fa uns dies per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

L'embarcació s'establirà al port de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i busca formar part d'un projecte integrador “vaixell-escola-entorn”. Un projecte que vol arribar més enllà dels alumnes de l'escola per obrir-se als diferents membres de la comunitat educativa com una aula oberta.

Equipada amb una interfase vaixell-simulador que permet reproduir les activitats realitzades pel vaixell en el simulador de l'escola o en qualsevol altre equip electrònic de suport a la docència, la goleta és un tipus d'embarcació tradicional de fusta amb dos pals, que avui dia va equipada amb un motor per augmentar-ne la maniobrabilitat i poder navegar en absència de vent. Aquest model en concret es va construir l'any 1986 a Turquia i fa 20,32 metres d'eslora, 5,64 metres de mànega i 2,79 metres de puntal, amb un motor Volvo dièsel de 187,50 kW i amb una capacitat màxima per a dotze persones a bord.

Precisament en el marc del projecte Erasmus High Tide de cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques, el centre –que imparteix els cicles formatius del grup d'activitats maritimopesqueres– ha rebut aquesta setmana passada prop de 40 alumnes i deu professors de diferents escoles nàutiques de la Gran Bretanya, Finlàndia, Itàlia i Turquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona