Educació

Pedagogia

Adolescents que representen Llull

L'editorial Ganzell elabora una adaptació teatral d'‘El llibre de les bèsties'

L'IES Jaume I de Salou treballa aquest text

Tot i que els clàssics són universals, no sempre és fàcil que el públic infantil i juvenil accedeixi de manera independent a la seva lectura. Especialment, si l'autor és medieval, com és el cas de Ramon Llull, hi ha “molta prevenció” a abordar la seva lectura, comenta Meritxell Blay, coordinadora lingüística i professora de l'institut Jaume I de Salou.

En el marc de l'Any Llull celebrat el 2016 i amb l'objectiu d'apropar aquest autor als estudiants de segon i tercer d'ESO del seu centre, Blay ha realitzat una experiència teatral basada en El llibre de les bèsties, del savi i escriptor mallorquí. Aprofitant la recent adaptació publicada per l'editorial Ganzell signada per Judit Robert i amb il·lustracions del nen Ot Marín, Blay ha treballat amb els alumnes aquesta part d'El llibre de les meravelles en què els animals serveixen d'exemple sobre el bon i el mal govern. Posant-se en la pell del lleó, la guineu, el cavall o la serp, aquests estudiants han accedit a l'univers de Llull i han connectat amb una tradició que enllaça amb els clàssics grecollatins.

“Treballem en el repartiment de quin animal vol ser cadascú i per què, quins valors veuen en aquesta bèstia, quin tenen ells, i aleshores els dividim entre els que mengen carn i els que no”, tal com ja succeeix en l'obra, explica Blay.

Mitjançant el text, la professora pot establir paral·lelismes tant amb el passat local i nacional com amb els valors humans. “Som molt salvatges, tenim memòria d'elefant, treballem com a bèsties, a vegades ens barallem com un lleó i també podem ser molt malvats. I als nens els agrada molt treballar aquesta part”, aclareix Blay.

Pel que fa al territori, el taller de Salou també s'ha desenvolupat a diferents escoles de primària. D'aquesta forma, centres de Cambrils, Vinyols, Vilanova d'Escornalbou, Pratdip, Montbrió i Vandellòs s'han aproximat a aquesta versió de Llull, així com també la biblioteca de Falset.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona