Educació

cultura

L'Espai Ter s'obre a escolars a Torroella

En la nova temporada ja hi ha 6.500 alumnes inscrits, de Torroella i altres poblacions

Encara hi ha places lliures

La campanya educativa de Teatre, Música i Arts Escèniques 2016/17 de l'Auditori Teatre Espai Ter va arrencar dijous amb l'espectacle Ens fem l'òpera, de la companyia Òpera Jove i adreçat a alumnes de secundaria i batxillerat. Uns 700 estudiants van presenciar el muntatge, la primera de les 8 activitats previstes i que ja compta amb 6.500 alumnes inscrits, per bé que encara resten algunes places disponibles en algunes de les activitats.

La programació per a escoles i instituts continua creixent en nombre d'inscrits i àmbit geogràfic, amb un increment previst del 32% respecte al curs passat, quan es va tancar el cicle amb 4.890 alumnes, que confirma l'evolució a l'alça des de la primera temporada 2012/13. L'acceptació positiva empeny l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a reforçar i millorar l'oferta d'espectacles juvenils a l'Espai Ter, sempre amb marcada vocació educativa. Tot plegat fa que segurament es tracti de la proposta educativa d'aquesta tipologia, també oberta a escoles bressol i alumnes de primària, més important de les comarques gironines.

Teatre en anglès

Com a novetat, aquest any s'ha incorporat la representació de 3 obres en anglès per als tres cicles de primària. L'Espai Ter ha posat a disposició dels docents una eina web de comunicació on es pot trobar tota la informació de les activitats programades, materials educatius, recursos audiovisuals, butlleta d'inscripció electrònica i la informació complementària per assistir a les funcions que desitgin i treballar els valors cívics i culturals que s'hi proposen.Aquest cicle vol esdevenir una eina educativa per al coneixement de la música i les arts escèniques i per al creixement dels nois i noies, amb el propòsit que es converteixin com a activitats quotidianes en la vida de les persones. Anar al teatre i anar a escoltar audicions han de ser accions normals i no extraordinàries perquè senzillament són vitals per a la cultura i per a les persones. A la primera infància i l'edat escolar aquestes activitats son bàsiques per promoure una estimació de la música i les arts escèniques.El programa compta amb la presència de tots els set centres d'ensenyament públics i concertats del municipi de Torroella de Montgrí (col·legi sant Gabriel, (primària i secundària), col·legi Guillem, IES Montgrí, CEIP Portitxol, Escola Bressol Mar i Cel (l'Estartit) i Escola Bressol Petit Montgrí (Torroella), més un total de 25 centres d'ensenyament de les comarques gironines: Escola Bressol Quermany Petit (Pals), Escola de Cabanes (Cabanes), Escola Doctor Arruga (Begur), Escola El Rodonell (Corçà), Escola Empúries (L'Escala), Escola Fanals d'Aro (Platja d'Aro), Escola Fluvianets (L'Armentera), Escola l'Esculapi (L'Escala), Escola L'Olivar Vell (Esclanyà), Escola Llagut (Sant Pere Pescador), Escola Pedra Blanca – ZER Empordanet – Gavarres (Cruïlles, La Pera, Ullastret i Sant Sadurní de l'Heura), Escola Puig Segalar – ZER Tramuntana (Ventalló, Viladamat i Vilamacolom), Escola Terraprims (Camallera), IE Francesc Cambó (Verges), Institut de Sils (Sils), Institut Narcís Monturiol (Figueres) i ZER Montgrí (Albons, Bellcaire d'Empordà i Ullà).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni