Educació

Ensenyament

La mala neteja crea problemes d'higiene en una escola de Roda

Les instal·lacions, molt velles, no es netegen adequadament i han aparegut fongs a causa de la humitat als mòduls prefabricats

L'AMPA reclama la millora del servei i que puguin anar al nou edifici al setembre

L'escola Emili Teixidor de Roda de Ter no es neteja de manera correcta. Això és el que denuncia l'AMPA d'aquest centre, que remarca que el problema en unes instal·lacions velles i provisionals ve de lluny però que s'ha accentuat aquest curs amb el canvi de la concessió en el servei de neteja. El malestar va arribar al ple de dimarts, en el qual es va explicar que l'edifici de l'escola està brut i els processos de neteja i desinfecció no són els adequats per a un centre educatiu. A més, en el darrer mes han aparegut fongs als mòduls prefabricats que hi ha a l'escola fruit de la humitat i la manca de manteniment.

L'Ajuntament, conscient de la situació, ha mogut fitxa i ha començat el procés per eradicar el problema, malgrat que els mòduls són propietat del Departament d'Ensenyament: s'ha contractat una empresa de desinfecció que després d'un exhaustiu anàlisi farà al llarg d'aquest cap de setmana una neteja a fons de les cargoles afectades. El cost d'aquesta operació d'urgència l'assumeix, en un principi, el consistori municipal.

Pel que fa al servei de neteja, caldrà veure com evoluciona tot plegat perquè l'adjudicació es va fer a través d'un concurs públic que marcava un seguit de condicions i hores per mantenir l'espai net, i en cas que no es compleixin les clàusules s'hauria de valorar l'opció de rescindir el contracte amb l'empresa que el va guanyar.

La nova casa, a prop

L'escola Emili Teixidor fa més de deu anys que és de manera provisional als terrenys on el Bisbat havia tingut l'escola Sant Joan. L'espai va fer-se petit de seguida i es van haver de posar mòduls per encabir-hi tots els alumnes. La crisi econòmica i la manca de finançament han retardat la construcció de l'edifici definitiu durant una dècada, i no va ser fins al maig passat que es va començar a aixecar la nova escola a la zona dels Pèlics. La previsió era poder-la estrenar el curs vinent, però l'obra s'ha endarrerit per culpa d'un problema amb el procés de demolicions i ara el termini de lliurament s'allunya fins cap al desembre del 2017.

L'Associació de Mares i Pares de l'escola reclama que el Departament d'Ensenyament sigui conscient de la situació que tenen i facin tot el possible per escurçar els terminis i que el calvari que fa deu anys que viuen en unes instal·lacions obsoletes es pugui acabar el mes de juny.

Els centres complexos alcen la veu

Una desena d'associacions de mares i pares d'escoles de la Catalunya Central considerades “de màxima complexitat” pel context socioeconòmic del seu entorn s'han unit per reclamar més recursos i un canvi en la percepció per part de la societat.

Actualment, a l'Anoia, el Bages i Osona hi ha 23 escoles d'aquestes característiques i la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) va proposar la trobada a partir d'una iniciativa de l'escola Gabriel Castellà d'Igualada.

Entre les inquietuds expressades hi ha el fet que les classes mitjanes “fugen” d'aquests centres a l'hora d'escollir escola, fet que comporta perpetuar divisions a la societat.

A la trobada es va denunciar especialment el fet que a Manresa es permeti que 9 de les 13 escoles públiques siguin considerades “de màxima complexitat”. Les AMPA creuen que això empeny les famílies de classe mitjana a escollir escoles privades, concertades o d'altres municipis. En plena època de portes obertes, les AMPA conviden a visitar els centres sense prejudicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós