Educació

El govern ampliarà l'escola de Gironella aquest any

La consellera Ruiz anuncia que les obres al centre començaran abans que acabi el trimestre

S'hi farà un edifici i espais com ara un gimnàs i un menjador

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, va visitar ahir al matí les instal·lacions de l'escola de Gironella i va anunciar que les obres per incorporar-hi nous espais començaran abans que finalitzi el curs actual. Els treballs tindran un cost total de gairebé 4,2 milions d'euros, dels quals 420.000 els assumirà l'Ajuntament mentre que la resta aniran a càrrec del govern.

En concret, a l'antic edifici dels mestres s'hi construirà un nou edifici de dues plantes en què hi haurà les aules, i els dos edificis actuals inclouran el gimnàs, la sala polivalent, el menjador i la biblioteca. En aquest sentit, la consellera va explicar que el projecte ja ha superat tota la tramitació prèvia i que els primers treballs s'iniciaran al llarg d'aquest tercer trimestre. “Allò tan desitjat ja arriba”, va celebrar.

Durant la visita a Gironella, Meritxell Ruiz va mantenir una reunió amb l'alcalde del municipi, David Font, i l'equip directiu de l'escola per conèixer la realitat de l'escola i el poble.

A continuació, la consellera es va desplaçar a l'Ajuntament, on va signar el llibre d'honor i l'alcalde li va lliurar una litografia de la vila. A la visita també va assistir la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i el cap dels serveis territorials d'Ensenyament, Antoni Massegú.

Les obres, un premi a la insistència

Per la directora del centre, Olga Núñez, aquest és un projecte “molt esperat”. “Estem molt il·lusionats”, ha explicat, i ha posat en relleu les actuals “mancances evidents per l'antiguitat de l'edifici”. Els nous espais són “un coixí important per al projecte educatiu”, ha assegurat.

Per la seva banda, la consellera ha destacat l'esforç de l'Ajuntament i del centre, que han reivindicat durant anys que es reformés l'edifici que finalment es començarà a ampliar en els pròxims mesos. Ruiz també ha explicat que el nou pressupost permet que el govern tiri endavant obres com ara la prevista a Gironella.

Amb tot, i després de conèixer la tasca educativa del centre, ha volgut remarcar que “les obres són importants, però que encara ho és més el que hi passa a dins”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt