L'Ajuntament, centres educatius de Sant Celoni i Educació acorden la implementació del model de 3 a 16 anys als centres públics

Segons es desprèn de l'acord, l'ajuntament de Sant Celoni avançarà els diners perquè el CEIP Josep Pallerola tingui ESO dins el mateix centre; el nou IES Baix Montseny es construirà en dos edificis, un per acollir 4 línies de batxillerat més cicles formatius de grau mitjà i grau superior i un altre per 2 línies d'ESO que acabarà sent del CEIP Soler de Vilardell; aquest centre, que actualment està al Pugidollers, es construirà en un solar adjacent a l'institut.

Segons l'alcalde, Francesc Deulofeu, es tracta «d'un pas molt important cap al model que vam acordar tota la comunitat educativa i que millorarà l'oferta dels centres públics».

També es va tractar la construcció de l'edifici que donarà cabuda a dues línies d'ESO al CEIP Josep Pallerola per tal que pugui ofertar dins el mateix centre els ensenyaments del 3 als 16 anys. L'ajuntament de Sant Celoni i el Departament d'Educació estan tramitant un conveni de col·laboració on l'Ajuntament avançarà els diners per encarregar el projecte i la construcció de l'edifici i posteriorment el Departament d'Educació li anirà retornant els diners. L'objectiu de l'ajuntament es poder començar a redactar el projecte construcció durant l'any 2010.

Un altre dels aspectes debatuts és la construcció del nou edifici de l'IES Baix Montseny al mateix solar de l'actual edifici, compaginant la construcció del nou edifici i la provisionalitat de l'actual. Per atendre la provisionalitat l'Ajuntament posarà a disposició del centre educatiu la zona esportiva de Can Sans en horari escolar. La construcció es projectarà en dos edificis: un edifici amb dues línies d'ESO enganxat al solar continu on es construirà el CEIP Soler de Vilardell. En el moment que siguin necessàries dues línies d'ESO al CEIP Soler de Vilardell, l'edifici es traspassarà a aquest centre. Un segon edifici amb previsió de 4 línies de batxillerat més cicles formatius de grau mitjà i grau superior.

El Departament d'educació preveu la redacció del projecte constructiu durant l'any 2010. Posteriorment, el govern de la Generalitat haurà d'aprovar la construcció de l'edifici que es preveu que duri 18 mesos.

En la reunió també es va tractar que el CEIP Soler de Vilardell es construirà al costat de l'IES Baix Montseny; en un solar de 9.620,70 m2 adjacent al solar actual de l'IES Baix Montseny. L'ajuntament ja va cedir el solar al Departament d'Educació per a la construcció del nou edifici de l'IES. Durant el mes de desembre l'ajuntament haurà de tramitar el canvi del solar per a un centre d'educació primària i secundària. El Departament d'Educació planifica el projecte del centre educatiu en dues fases: una fase construcció d'una línia educativa i una fase ampliació a dues línies educatives. Posteriorment, es preveu poder traspassar l'edifici que es construirà per a dues línies d'ESO a l'IES Baix Montseny, com a secundària de l'Institut – Escola Soler de Vilardell. El Departament d'Educació preveu un model de construcció industrialitzada que està donant molt bons resultats i que permetrà encarregar a l'hora el projecte constructiu i l'obra.

Mesos abans, ja s'havia acordat amb el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera la construcció a la zona de El Temple d'un centre de dues línies d'ESO que oferís la continuïtat educativa dels infants del CEIP La Tordera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.