Educació

Santa Coloma estrena una escola de restauració nova

El nou centre, ubicat en un pavelló modernista del recinte Torribera, ocupa 1.400 m² i acollirà 300 alumnes

Santa Coloma referma l’aposta per la gastronomia com a element identitari amb la inauguració de la nova escola de restauració, unes instal·lacions de primer nivell ubicades en un pavelló modernista que s’ha reformat integralment per destinar-lo a la formació de professionals de la cuina i sommeliers, el reciclatge de cuiners professionals i fer cursos per a aficionats a la cuina i activitats de restauració adreçades als joves.

L’escola de restauració està ubicada al recinte Torribera, on també hi ha el campus de l’alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) i la vinya d’en Sabater, un espai dedicat al conreu experimental de la vinya a Santa Coloma. La rehabilitació del pavelló Canigó permetrà guanyar espai al centre, que mantindrà les antigues instal·lacions del barri del Singuerlín com a centre complementari.

Les noves instal·lacions, que acolliran més de 300 alumnes, tenen 1.400 m², distribuïts en un restaurant, una sala per a l’especialitat de sommelier, dues sales teòriques, dues cuines, una sala de cafeteria bar, i un hort propi, entre altres espais. La Diputació de Barcelona va cedir aquest pavelló a l’Ajuntament de Santa Coloma. El condicionament de l’espai ha suposat una inversió d’1,1 milions. La nova escola serà gestionada per l’Ajuntament de Santa Coloma a través de l’empresa municipal Grameimpuls.

LA FRASE

Santa Coloma ha combinat amb excel·lència el camp de la nutrició amb la salut i la formació
Mercè Conesa
Presidenta de la Diputació de Barcelona

Un grau d’inserció ocupacional d’un 75%

Durant els parlaments de la inauguració de l’escola de restauració, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va destacar el lideratge de Santa Coloma en l’àmbit de la nutrició i la gastronomia, i “com ha sabut crear una estratègia de progrés i de futur” combinant l’excel·lència en aquest camp “amb la salut i la formació ocupacional”. Conesa va posar en relleu que els alumnes dels cursos de l’escola tenen un grau d’inserció laboral i ocupacional d’un 75%.

L’alcaldessa, Núria Parlon, de la seva banda, va agrair la implicació de la Diputació, no només en la cessió dels espais, sinó també en el desenvolupament de programes conjunts com el de la de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació, que es desenvolupa a la biblioteca del Fondo amb BiblioLab i el seu espai Cuines del Món, especialitzat en nutrició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES