Els pares del Masnou clamen perquè no s'elimini una línia escolar al municipi

Han recollit un miler de firmes a favor de l'aula de P3 al CEIP Lluís Millet i tenen el suport de l'Ajuntament

La decisió dels serveis territorials d'Educació està fonamentada en la davallada del padró municipal. Segons aquesta font, el proper curs 2010/2011 hi haurà 218 infants censats al municipi en edat d'iniciar P3, cosa que significarà un descens del 14% respecte a aquest curs, en què hi figuraven 256 infants empadronats. Segons les previsions d'Educació, el proper curs no ha de presentar problemes de saturació tot i l'eliminació d'una línia, ja que es preveu una ràtio de 23,4 alumnes per aula. Si es concreten aquestes intencions, el Masnou passarà de tenir deu línies escolars a tenir-ne nou: cinc de públiques i quatre de privades concertades.

Tot i això, des de l'ajuntament fan els càlculs d'una altra manera. «El CEIP Lluís Millet és molt a prop del terme municipal d'Alella i recull molts alumnes d'aquest municipi», explica el regidor d'Educació, Màxim Fàbregas (ICV-EUiA), que afegeix que, fins i tot, algunes famílies de Montgat i Tiana porten els seus fills en aquesta escola masnovina. A més, la història recent fa que el Masnou no confiï en les previsions del departament. «Aquestes previsions ja van fallar aquest curs, cosa que va motivar que al setembre s'hagués d'obrir precipitadament un grup més a Teià, en el qual es van matricular nou alumnes del Masnou», destaca Fàbregas.

Carta a Montilla

La notícia ha mobilitzat els pares del Masnou, sobretot els de l'AMPA del CEIP Lluís Millet. Han començat a recollir signatures (en tenen ja prop d'un miler) i diumenge passat es van manifestar durant la inauguració del Mercat Vell, acte al qual va assistir el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla. Els manifestants van fer arribar al President una carta amb les seves reivindicacions. «No fan més que retallar els recursos a l'escola pública», explica el tresorer de l'AMPA de l'escola Lluís Millet, Miquel Fernández.

Els afectats apunten, a més, que no s'aturaran en les seves reivindicacions i ahir mateix parlaven de tallar la carretera N-II en el cas que fos necessari.

Reunió infructuosa

Just abans de les festes de Nadal, el govern municipal del Masnou es va reunir amb els Serveis Territorials per tractar diversos temes educatius, entre els quals destacava l'eliminació de la línia del Lluís Millet. Tot i això, les postures no van variar i la situació a dia d'avui continua essent la mateixa que a principi de mes. L'única concessió feta per Educació remet als pares al mes de febrer, època en què està prevista la preinscripció escolar. Aleshores, «si les xifres ho fan necessari», el departament podria reconsiderar la decisió. Si no ho fa, inscriure el fill el curs vinent al CEIP Lluís Millet serà força difícil ja que prop d'una vintena de places estarien cobertes ja per germans d'alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós