Educació

municipal

ensenyament

L’INS de Sant Pol utilitzarà part del parc del Litoral com a pati

La instal·lació escolar, situada provisionalment a la zona, ha perdut l’espai d’esbarjo inicial per la instal·lació d’un nou mòdul

Es tancarà només durant l’horari lectiu i tornarà a ser d’accés lliure quan no hi hagi classes

L’institut de Sant Pol suma nous estudis i necessita més edificacions per encabir l’alumnat. Fins ara, l’espai provisional, que ocupa des del setembre del 2015 les antigues pistes del parc del Litoral, disposava d’una zona lliure on els estudiants d’ESO passaven l’estona d’esbarjo perquè la normativa no permet que abandonin el centre. La instal·lació aquests dies d’un nou mòdul on s’impartiran les classes coincideix amb els preparatius per tancar una part del parc per a ús exclusiu dels estudiants de l’institut durant l’horari lectiu. D’aquesta manera, els joves podran disposar d’un espai prou ampli d’esbarjo sense abandonar les instal·lacions educatives. L’alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (PDeCAT), aclareix, però, que l’espai que s’habilitarà “es tornarà a obrir al públic en general un cop hagin acabat les classes, en horari inicial de 8 del matí a 3 de la tarda, i el centre estigui tancat”. En aquest sentit, els dies festius i durant el període de vacances el parc tornarà al seu estat habitual d’accés lliure.

El primer tinent d’alcalde, Ferran Xumetra (PDeCAT) hi afegeix que la zona que es tancarà ocupa un total de 1.830 m² i és la part més propera tant a l’institut com als habitatges del costat. “A la tanca hi haurà un accés directe que connectarà el parc amb el centre educatiu i un segon que permetrà l’entrada lliure”, diu i precisa que “quan s’habiliti l’accés lliure el que connecta amb l’equipament estarà tancat i viceversa”. La proposta es va fer arribar al Departament d’Ensenyament, que hi ha donat el vist-i-plau, recorda el regidor, que destaca que la mesura no és nova i que ja s’ha experimentat amb èxit en altres municipis que s’han vist obligats a cedir espais públics perquè els alumnes pugin disposar d’un pati en condicions.

Pendents del POUM

Montserrat Garrido recorda que la provisionalitat de l’institut està marcada pel desenvolupament del futur pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de la població, on hi ha prevista la reserva d’uns terrenys perquè puguin ser cedits a la Generalitat perquè hi construeixi l’edifici definitiu del centre de secundària. L’institut de Sant Pol es va inaugurar amb tres línies i dóna servei a la resta de municipis de la Vallalta: Sant Cebrià i Sant Iscle.

LA XIFRA

1.830
és l’àmbit que es reserva del parc del Litoral de Sant Pol com a pati per als alumnes de l’institut de secundària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES