Invertiran 3,5 milions per acabar aquest any els edificis pendents del parc de la UdG

Queda per estrenar el Narcís Monturiol, on hi haurà el clúster TIC-Media, i una altra instal·lació l'ús de la qual es redefinirà

El Parc Científic i Tecnològic es va inaugurar el 2007 amb la sensació que s'havia quedat petit d'entrada. La seva posada en servei, però, ha coincidit amb la crisi econòmica i actualment es considera que el parc ja té per ara les dimensions apropiades. El projecte d'ampliació previst per mitjà d'uns terrenys que s'estan negociant amb l'Ajuntament de Quart no es troba aturat, tot i que ja es preveu a més llarg termini, segons va explicar el president de la junta rectora de la fundació del parc, Tomàs Sobrequés.

El complex, que ha tingut un pressupost d'uns 50 milions d'euros, s'acabarà aquest any. La inversió prevista és de 3,5 milions per acabar les obres de l'edifici Narcís Monturiol i l'adaptació dels espais del darrer edifici pendent, el que s'havia de destinar a noves tecnologies però que actualment està per redefinir. L'edifici Narcís Monturiol té 9.000 metres quadrats i és previst que entri en servei durant el primer trimestre. Aquest edifici serà l'espai principal del clúster TIC-Media a Girona, un projecte que té l'objectiu de potenciar les noves tecnologies i afavorir l'orientació del territori cap a sectors d'alt valor afegit. El pressupost per posar en marxa aquest projecte és de 2 milions d'euros, una part dels quals són dels fons Feder. Entre les possibles línies de treball que es plantegen hi ha, entre altres, la generació de continguts audiovisuals, tecnologies de gestió de continguts a la carta, turisme i internet, tractament d'imatges mèdiques, informàtica aplicada a la medicina i la salut i comunicació de la tecnologia. Al parc hi treballen unes 800 persones i es preveu que a final d'any hi hagi entre 1.200 i 1.300 treballadors.

USUARIS DEL PARC

Grups de recerca UdG
AMADE
AMPbiotech
Càtedra Cambra Empresa Familiar Cambra Comerç-Antena UdG
Càtedra Unesco
Centre CID
Centre CIDSAV
Centre Informàtica Industrial i Sistemes Intel·ligents (EASY)
Centre d'Innovació i Gestió de l'Administració Pública (CIGAP)
Centre d'Investigació en Robòtica Submarina-CIRS
Centre de Genètica Cardiovascular
Geat-A
Geocamb
GREP
GreTICE
Grup d'Ecologia Fluvial i Ecotoxicologia
Institut de Química Computacional (IQC)
Lepamap
Lequia
Lippso
Química Analítica i Ambiental (QAA)
Química Bioinorgànica i Surpramolecular-Qbis
Salut i Atenció Sanitària
TechnoSperm
ViRVIG
Empreses
AB-BIOTICS
AIDIT
Airborne Composites
AQSENSE
Bactabio
Baking Center by Technoline
Bellapart SAU
Dissmar Digital Technology
Docuchem SVS
DSET
E-jobs
Easy Innova SL
Edicions a Petició SL
Espa Bombes Elèctriques
favSis
Gendiag
GIDoc Integral
Girotecnics Tecnologies de la Informació
Glam Comunicació
Helios Consulting Group
Helpest21
ICARE Internet Iberica
IGM Web
Iogeo
LaMantis Disseny i Internet
Lleters de Catalunya, Llet Nostra
Microbial, Sistemes i Aplicacions Analítiques
Premium Ingredients
Publicaciones Técnicas
Samar't
Sanejament Intel·ligent -SISLtech
Serveis Preventius d'Empresa
Sevibe Cells
Sinermedia Internet Projects
soft4CRIT
Strain Engineering
Strategic Attencion Management
Telefónica
Veridentia
Wikiloc
Centres de recerca
CRITT
Fundació Privada Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta
Institut Català de Recerca de l'Aigua
Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural
Institucions i entitats
Ass. Joves Empresaris
Consorci dels Vivers d'Empreses
Dipsalut
Fundació Jaume Casademont
F. Privada Campus Arnau d'Escala
F. Ramon Noguera
Oficina d'investigació i Transferència Tecnològica
Oficina Universitat-Empresa
Serveis Tècnics de Recerca
Trampolí Tecnològic

El centre d'empreses avança

El centre d'empreses GiroEmprèn, d'11.000 metres quadrats, té ocupat un 85% de l'espai, entre les empreses ja instal·lades i les que hi ha contractades pendents d'anar a les instal·lacions, segons van indicar els responsables del parc. Els tallers i els laboratoris ja estan del tot ocupats i encara queden despatxos lliures. Els espais es lloguen per mòduls. «En uns temps difícils com aquests estem satisfets dels resultats ja que tot i que s'han allargat els terminis previstos estem aconseguint els objectius», assegura el president de la junta rectora de la fundació del parc, Tomàs Sobrequés. «El parc és cada cop més un referent d'innovació i activitat per a les empreses i per al teixit econòmic i productiu», hi afegeix Sobrequés.

Les empreses que s'han instal·lat al parc són bàsicament de les TIC, unes empreses industrials que hi han situat els departaments d'investigació i disseny per estar a prop de la UdG i dels investigadors, i empreses de biotecnologia.

Davant del GiroEmprèn hi ha l'edifici Jaume Cadademont, de 8.300 metres quadrats i on es troben emplaçats, entre altres, els grups de recerca. L'últim edifici que es va inaugurar l'any passat va ser el de l'Institut Català d'Investigació de l'Aigua (ICRA), de 5.000 metres quadrats.

Completar el parc

A l'esquerra, l'edifici que es preveu que tingui un ús vinculat al sector agroalimentari. A les imatges de la dreta, un espai de l'edifici H20, seu de l'Institut de Recerca de l'Aigua, que es va inaugurar a l'octubre del 2009. A sota, l'entrada del centre d'empreses. En el parc també hi ha en funcionament l'edifici de robòtica submarina, que va ser el primer que es va posar en servei, sis anys abans de l'estrena oficial del complex. El parc constarà de sis grans edificis i té més de 36.000 m².

Un edifici amb un ús encara per concretar

L'edifici que havia d'anar destinat a noves tecnologies alimentàries, l'anomenat CENTA, és en procés de redefinició. L'estructura s'ha fet, però falta l'adaptació dels espais interiors i això no es tirarà endavant fins que es clarifiqui del tot el seu ús. Es tracta d'un edifici d'uns 2.000 metres quadrats que ja estava concretat, però que ara pot tenir una orientació diferent. «El soci tecnològic, l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ha obert un període de reflexió, ja que les instal·lacions de Monells encara tenen capacitat de creixement», va explicar el president de la junta rectora del parc, Tomàs Sobrequés. Des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es va informar que encara no hi ha res concretat. L'edifici del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona s'havia de destinar a recerca i a la seva aplicació en el camp de la bioalimentació. Sobrequés manté que aquest edifici es destinarà al món agroalimentari, tot i que el seu ús concret s'està acabant de definir. L'edifici anomenat CENTA està situat al costat de les instal·lacions que s'han destinat al centre d'empreses.

Aquest serà l'últim edifici que quedarà pendent posar en servei per acabar el parc. Tot i que de moment l'ampliació del complex no es preveu a curt termini, Sobrequés destaca que «s'acabaran de fer els tràmits amb l'Ajuntament de Quart perquè quan arribi l'època de bonança s'estigui a punt per créixer».

Els responsables del parc ja fa temps que van iniciar aquests tràmits amb l'Ajuntament de Quart per poder disposar de més espai per poder créixer, si les actuals instal·lacions, situades a la Creueta, queden petites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona