Educació

S’escurça la distància dels joves que opten per l’FP i els que fan batxillerat

Els darrers cinc cursos, el nombre d’alumnes que trien cicles formatius s’ha apropat als que escullen batxillerat i la diferència se situa en deu punts

La distància entre el nombre d’alumnes que cursen cicles formatius de grau mitjà i els que fan batxillerat s’està escurçant progressivament. Concretament, des del curs 2011-12 fins al que comença demà, la distància s’ha escurçat en deu punts. El curs 2011-12, el percentatge de joves que feien batxillerat era del 62% i els que escollien cicles de grau mitjà era del 38%, de manera que la distància entre les dues opcions era de 24 punts. Aquest curs, el percentatge d’alumnes que cursaran batxillerat serà del 57%, mentre que els que es decanten per l’FP de grau mitjà se situa en un 43%. Així, entre les dues taxes hi ha 14 punts, 10 menys que el curs 2011-12. Una dada que des dels serveis territorials d’Ensenyament és valorada positivament i que atribueixen a l’ampliació, també progressiva, de l’oferta de cicles i la posada en marxa de la modalitat dual. Per a aquest curs, l’etapa de cicles formatius de grau superior és la que ha experimentat un increment més alt d’alumnes matriculats, amb un 9,2% d’increment respecte del curs passat. Dels 5.340 del curs anterior s’ha passat als 5.832 d’aquest. I hi ha 7.851 estudiants que cursaran batxillerat.

Actualment, a les comarques gironines, hi ha una oferta de 97 títols d’FP homologats (46 de grau mitjà i 51 de grau superior). Des del curs 2012-13, s’ha produït un increment de 73 títols. L’augment més important es va produir el curs 2016-17, amb 18 titulacions. Mentre que aquest curs que és a punt de començar se n’estrenaran 4 de nous, de què 3 seran en modalitat dual. Entren en funcionament 2 cicles de grau mitjà de pastisseria als instituts Olivar Gran de Figueres i Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar (aquest últim dual), un de jardineria, també dual, al Salvador Espriu de Salt i un de cuina a l’institut de Puigcerdà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona