Educació

Societat

Prat de Comte busca famílies

L’AMPA impulsa una campanya per atreure nous veïns amb canalla en edat escolar

La ZER té vuit alumnes al municipi

Es busquen veïns. Raó: Prat de Comte. Amb 177 habitants, el municipi terraltí és el més petit de les Terres de l’Ebre. Fa dos anys va fer una crida per sumar famílies amb xiquets en edat escolar. Ara, l’AMPA de l’escola lidera una nova campanya per assegurar el futur del centre i, també, frenar el despoblament que en general es viu a la comarca. Carmen Martínez és la presidenta de l’associació de mares i pares i forma part d’una de les dues famílies que es van instal·lar al poble el 2015: “És important fer de nexe de la gent que vol vindre de la ciutat al poble.” A través del portal Neorural.cat, posen a l’abast propostes de negoci i borses de treball, així com cases de compra i lloguer.

L’escola Mare de Déu de la Fontcalda forma part de la ZER Ports-Algars, juntament amb les de Caseres i Arnes. Actualment hi ha vuit alumnes, un nombre assegurat com a mínim durant dos cursos. La comunitat educativa tem, però, noves marxes de famílies per motius laborals, en una situació que també s’agreuja per la falta de naixements. Tot i que no hi ha “límit” per tancar l’escola, creuen que, si es quedessin amb cinc alumnes o menys, seria un “risc”.

“L’alumne de cinquè de primària marxarà d’aquí a dos cursos, l’any que ve entrarà una alumna a P3, sempre hi ha incertesa de si hi ha alguna família que decideix marxar”, explica la directora, Rut Sebastià, que comenta com és el dia a dia en una escola petita com la de Prat de Comte: “Es treballa molt bé, hi ha una atenció individualitzada i molt de contacte amb les famílies.” Ho corrobora la mestra d’anglès, que, com en el cas de les especialitats de música i educació física, es mou per les tres escoles de la ZER: “És una manera molt agradable de treballar, es respecta el nivell de cadascú, hi ha més treball cooperatiu i en anglès podem reforçar les activitats orals.” “Anem dia a dia, no vull imaginar què passarà perquè és imprevisible”, reflexiona la directora.

“No volem perdre l’escola, ofereix una educació molt viva, i no volem haver de desplaçar-nos i fer perdre als xiquets vida del poble”, diu la Montse, una mare. El seu nen mitjà, de cinc anys, és el més petit de l’escola. La Jordina, la petita, començarà al setembre. De moment, serà l’única de P3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona