Educació

país Valencià

universitats

Mavi Mestre serà la primera dona en ser rectora de la Universitat de València

La catedràtica de Psicologia ha estat la candidata més votada en imposar-se amb un 52,98% dels vots

La catedràtica de Psicologia Mavi Mestre ha estat escollida rectora de la Universitat de València, esdevenint la primera dona en ocupar el càrrec des que la institució fos creada l’any 1499. La Universitat de València ha informat que Mestre ha estat la candidata més votada en la segona volta de les eleccions, celebrades aquest dimarts, i ha obtingut el 52,98% del vot ponderat, mentre que l’altre candidat, el catedràtic d’Astronomia Vicent Martínez ha aconseguit un 47,02% dels vots. La catedràtica ha estat la més votada entre el PDI doctors/es amb vinculació permanent, on ha obtingut un 27,58% i els estudiants, on ha obtingut un 13,4%, els dos sectors amb major pes específic en el resultat final.

En el col·legi dels no doctors/es o sense vinculació permanent, Martínez ha tret un 5,54%, i Mestre un 4,46%. Entre els membres del personal d’investigació en formació, el resultat ha estat: 0,80% per a Vicent J. Martínez, i 0,53% per a Mavi Mestre. Entre el PAS ha guanyat Vicent J. Martínez amb un 5,54%, i Mavi Mestre ha tret un 4,46%.

Els resultats es computen pel sistema de vot ponderat. Així, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent té el valor d’un 51% del total de vots a candidatures vàlidament emesos per la comunitat universitària. El vot del professorat no doctor o sense vinculació permanent té el valor d’un 12,67%. El vot dels estudiants i les estudiantes té el valor d’un 25%. El vot del personal d’administració i serveis té el valor d’un 10%. El vot del personal investigador en formació té el valor de l’1,33%.

Un total de 55.254 persones estaven convocades a les urnes. Entre el PDI doctors/es amb vinculació permanent (2.010 persones) ha votat un 84,94% del cens. Dels no doctors/es o sense vinculació permanent (2.750) ha acudit a les urnes un 38,19%. Entre els 437 membres del personal d’investigació en formació ha votat un 37,21%. L’estudiantat de grau i postgrau (47.907) ha registrat una participació del 8,75%. I entre el PAS (2.150), ha votat un 65,25%.

Especialista en adolescents en risc i família, inclusió social i qualitat de vida

Mavi Mestre va nàixer a Oliva i és catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l’Educació, va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. Doctora en Psicologia, va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.

És especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, que imparteix en titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres. La seva activitat docent ha estat reconeguda amb sis quinquennis.

La seva activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents. Com a directora d’un grup d’investigació ha estat investigadora principal de projectes competitius, entre els quals cal destacar un projecte PROMETEO amb la Universitat de Missouri i el CONICET de Buenos Aires i, actualment, del projecte PROMETEO sobre ‘Competència socioemocional i personal com a prevenció de la conducta desadaptada’. És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. És membre de la International Association of Applied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicologia, de la Junta directiva de la Societat d’Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d’Història de la Psicologia. La seua recerca ha estat reconeguda amb sis sexennis d’investigació.

Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d’Estudis i vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Salut activa un mapa interactiu sobre les dades del coronavirus a Catalunya

barcelona

L’Estat registra 832 morts en 24 hores i supera els 72.200 positius

madrid
SOCIETAT

Seguiu aquí l’evolució gràfica de la pandèmia a Catalunya i a l’Estat espanyol

GIRONA

El Govern estudia pagar un subsidi directe als 10.000 treballadors de la Conca d’Òdena afectats pel confinament

barcelona

El Primavera Sound s’ajorna i es farà del 26 al 30 d’agost

barcelona

Arriben a l’Estat 1,2 milions de mascaretes per a personal sanitari, treballadors del transport i policies

madrid

Colau assegura que el govern espanyol debat la suspensió de pagaments dels lloguers, que hauria d’arribar dimarts

barcelona

Huawei podria paralitzar la donació de mascaretes a Europa després d’un polèmic article de Borrell

barcelona

Moren per coronavirus dos avis de la residència de Sant Joan de Vilatorrada

sant joan de vilatorrada