Educació

Més de trenta AMPA, en la protesta pels menjadors

Tres-centes persones, entre pares i nens, es van concentrar ahir a Girona

Les famílies no descarten arribar fins als tribunals per mantenir la gestió

Diuen que Ensenyament fa una interpretació política de la llei

Prop de tres-centes persones, entre nens i pares i mares d’alumnes de més de trenta escoles del Gironès i també algunes del Pla de l’Estany, van concentrar-se ahir davant de l’ajuntament de Girona per reclamar de continuar amb la gestió dels menjadors. “Amb el menjador no s’hi juga”, “Ens agrada el menjar de les cuineres de l’escola” i “Els menjadors seran sempre nostres” van ser alguns dels missatges que es podien llegir als rètols que portaven els nens, que van encapçalar la concentració i que van corejar la consigna “Volem els menjadors”.

Bernat Collell, portaveu d’aquestes AMPA, que s’estan organitzant en una plataforma, va denunciar ahir que, arran de l’entrada en vigor de la nova llei de contractació pública, Ensenyament “intenta recuperar la gestió dels menjadors i treure’ls a concurs públic, i que siguin les empreses, sobretot multinacionals, les que ho gestionin”. Collell, de l’AMPA de l’escola Pericot de Girona, va explicar que si aquest servei va a concurs públic, els càterings de proximitat no podran competir en els preus, que s’emporten un 80% de la valoració del concurs. I també va defensar la importància de mantenir la gestió del servei de menjador per continuar influint en l’ús d’aquest espai que entenen que té un marcat caràcter pedagògic. “La mainada s’hi passa un 30% de la jornada escolar. I les famílies no han de perdre el control d’aquest espai. Volen fer concurs públic per lots. I això vol dir que les empreses de proximitat perdran totes les possibilitats davant de multinacionals. I això afectarà les ràtios de menjadors, la qualitat dels productes i el model pedagògic”, va argumentar el portaveu d’aquesta plataforma.

Les AMPA, que consideren que el Departament d’Ensenyament està fent una interpretació política i a mida de la nova normativa, que és d’àmbit estatal, van protagonitzar ahir una primera protesta davant del consistori aprofitant que s’hi debatia, en ple, una moció d’ERC i la CUP sobre aquesta problemàtica. Però es van mostrar disposats a continuar amb les mobilitzacions i no descarten arribar als tribunals. “És un mal moment perquè s’està acabant el curs. Hem de ser molt ràpids, però tenim clar que no pararem fins a assegurar de tenir la gestió”, va declarar el portaveu de la coordinadora. “La FAPAC ens dona suport i de moment no hi ha cap resolució explícita ni cap informe jurídic d’Ensenyament, que ajorna les decisions i espera que arribi l’estiu. Però si es dona el cas, arribarem fins al final; són els nostres fills”, hi va afegir Collell.

La polèmica va sorgir perquè els consells comarcals del Gironès i del Pla de l’Estany, que gestionen el servei per delegació d’Ensenyament, ja han comunicat a les AMPA que no renovaran de cara al curs que ve els convenis que fins ara els permetia gestionar el menjador.

LES FRASES

Si es fa per concurs públic, les empreses de proximitat no podran competir en preus amb les multinacionals. I això afectarà la qualitat
Els nens passen un 30% de la jornada al menjador. No podem perdre el control d’aquest espai
Bernat Collell
portaveu de la plataforma de les ampa del gironès

LA XIFRA

30
associacions
de pares i mares d’alumnes del Gironès estan organitzant-se en una plataforma reivindicativa.

“No volem perdre qualitat”

El director territorial d’Ensenyament, Josep Polanco, va explicar ahir que els convenis que se signaven fins ara per a la gestió dels menjador escolara entre administració –els consells comarcals– i entitats –AMPA– no es podran continuar fent per l’entrada en vigor de la nova llei de contractacions del sector públic. “No és que no vulguem fer-ho, és que hi ha un marc legal diferent”, va manifestar. Polanco hi va afegir que s’estudiarà cas per cas el model de servei de menjador que les AMPA ofereixen a les escoles, ja que, segons va destacar, no volen que “la qualitat del servei quedi afectada”. I va indicar que dins d’aquest nou model que caldrà aplicar ja el curs vinent cal trobar un encaix per a les AMPA. “Volem aprofitar la seva experiència i bagatge, i que s’impliquin en el disseny del menjador”, va destacar. En aquest sentit, creu que aquesta experiència hauria de quedar reflectida en les bases que regiran els concursos públics dels serveis. També es va mostrar partidari de fer el concurs amb diversos lots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt