Educació

Els infants d’Olot reclamen una festa major més neta

El consell que els agrupa ha presentat un vídeo en què demanen a la ciutadania més civisme i més netedat a l’espai públic durant la celebració

És la primera de les 15 propostes que han fet

Són infants, però tenen les idees molt clares. Per les Festes del Tura d’Olot volen els carrers nets i més civisme entre els adults que hi participen. Per això, els representants dels alumnes del Consell dels Infants d’Olot han gravat l’audiovisual Carrers nets per Festes del Tura per sensibilitzar, informar i demanar a tothom que, durant els dies de la festa major olotina, mantingui nets els carrers de la ciutat. Aquesta campanya de civisme és una de les primeres propostes sorgides del consell.

Durant el curs escolar que ara s’ha acabat, el Consell dels Infants d’Olot ha estat treballant el tema del lleure a la ciutat. Una de les 15 demandes que van fer arribar al ple de l’Ajuntament del 19 d’abril passat va ser la petició d’accions per mantenir els carrers d’Olot nets per Festes del Tura.

Els nens i nenes van explicar aleshores que, durant aquest període, als carrers d’Olot es poden trobar restes de menjar, papers i altres residus a terra. També que havien observat restes de tabac o d’ampolles d’alcohol prop de les barraques, unes situacions que, segons van detallar, els molesten perquè l’espai públic fa pudor, poden prendre-hi mal i han de vigilar per on caminen.

Els representants del ple els van explicar el dispositiu extraordinari de neteja que es posa en marxa per les Festes del Tura i van animar els alumnes a pensar una campanya informativa per conscienciar a tothom sobre aquest aspecte. Des d’aleshores i en el marc del Consell dels Infants i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, s’ha treballat en la preparació del vídeo, en què els mateixos alumnes són els encarregats de fer una crida a la població.

A finals de maig, els representants del Consell dels Infants es van tornar a trobar per preparar i enregistrar l’espot Carrers nets per Festes del Tura, que ara s’ha presentat. La seva intenció és que aquest vídeo arribi a tothom per promoure actituds de civisme i sostenibilitat també en el temps de lleure. El vídeo, que a partir d’avui ja es pot veure a través de les xarxes socials, es farà arribar als mitjans de comunicació perquè puguin ajudar a fer-ne difusió. A partir de l’últim cap de setmana d’agost es podrà veure a Cines Olot.

El regidor d’Educació i Festes, Pep Berga, ha agraït als alumnes durant la presentació del treball “el treball fet amb aquest vídeo i la feina feta durant tot aquest curs”, i ha destacat la importància de les seves aportacions per al govern local. La tècnica de l’IME, Montse Riera, i Coralí Jou i Cristian Veste, representants del Consell dels Infants, també han participat en la presentació de l’espot.

LA XIFRA

15
peticions
van fer arribar als polítics locals els escolars de la ciutat d’Olot a través del consell que els representa.

LA FRASE

El consell ens aporta moltes propostes, la visió dels infants per treballar el dia a dia de la ciutat
Josep Berga
Regidor d’Educació

LA DATA

24.08.18.
és el dia en què
l’espot promocional del Consell dels Infants es podrà veure als Cines Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES