Educació

Estratègia comuna a la Garrotxa per millorar l’FP

Els agents de tots els àmbits socioeconòmics i de l’ensenyament signen un pacte per ajustar la formació a les necessitats empresarials

També volen promoure la millora del mercat laboral

Promoure la formació professional al llarg de la vida laboral adaptada a les necessitats del teixit econòmic garrotxí, atraure i retenir talent professional, promoure ocupació de qualitat i fomentar la mobilitat internacional dels joves i la col·laboració entre el sector públic i el privat són els principals objectius del pacte per a la formació professionalitzadora i l’ocupació a la Garrotxa. Un total de 22 representants d’agents econòmics, socials, polítics i de formació de la comarca l’han constituït després de mesos de treballar-hi.

Aquest pacte, a més, detalla la necessitat d’enfortir la capacitat d’innovació dels centres de formació, d’implicar tots els departaments de la Generalitat en una estratègia conjunta, d’augmentar la implicació de les empreses en la formació dels seus treballadors i en la col·laboració amb els centres de formació, de reduir el nombre de joves que s’incorporen prematurament al món del treball, de millorar la qualificació de les persones en situació d’atur i de les que tenen dificultats d’inserció laboral i de generar una opinió col·lectiva a favor de la formació permanent al llarg de la vida activa de les persones.

El punt de partida va ser l’estudi del mercat del treball de la Garrotxa realitzat per l’agència pública DinàmiG el 2017. Entre altres coses, rebel·la que, el 2021, s’haurà reduït un 6% la població en edat de treballar i que, a la comarca, hi fa falta mà d’obra qualificada per a les necessitats del sector empresarial. La Garrotxa, doncs, té necessitat d’incorporar joves al mercat de treball per assegurar la renovació de la població ocupada (pel mateix període hi haurà un 13% de joves entre 25 i 34 anys). D’altra banda, malgrat l’àmplia oferta de formació professional i que es registra un augment d’aquests estudis (un 26% en els darrers cinc anys en graus superiors), les empreses també asseguren que es troben amb dificultats a l’hora de trobar mà d’obra qualificada adaptada a les seves necessitats.

A part del Departament d’Ensenyament, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot, han signat aquest pacte la Fundació d’Estudis Superiors, els tres instituts de secundària de la ciutat, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, l’Escola Pia, el Cercle Euram Garrotxa, Joves Empresaris de la Garrotxa, Comissions Obreres i la UGT, la Fundació Kreas, l’escola d’idiomes Claude, l’Aula Forma’t, la Fundació Paco Puerto, IDFO, la Fundació Impulsa, Simon i EIO.

LES XIFRES

26%
és el creixement
que proporcionalment han tingut els estudis de formació professionalitzadora.
6%
és el percentatge
en què es calcula que es reduirà la població en edat de treballar a la Garrotxa, el 2012.
22
representants
d’institucions, organismes i entitats socioeconòmics i educatius han signat el pacte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona