Educació

Olot reclama 1,6 milions de les llars d’infants a la Generalitat

L’Ajuntament aprova per unanimitat una resolució perquè els paguin el que està pendent des de fa sis anys

La Generalitat té pendent de pagar a l’Ajuntament d’Olot 1,6 milions d’euros de les aportacions al finançament de les llars d’infants públiques. Aquesta quantitat correspon al que s’hauria rebut des del curs 2012/13 fins ara si el govern hagués continuat aportant 1.300 euros per alumne, tal com estava estipulat. Ahir, el ple municipal va donar el seu vistiplau, per unanimitat, a una resolució en què es reclama aquesta quantitat. L’alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va deixar clar que, malgrat la iniciativa, té l’“absoluta confiança” que la Generalitat ho pagarà quan tingui la capacitat econòmica per fer-ho. En aquest sentit, va fer notar la conveniència que el Parlament aprovi el pressupost. Altres ajuntaments han presentat una demanda (i els tribunals han sentenciat a favor seu), però el d’Olot no ho ha fet perquè –segons Corominas– el govern ha assegurat que en el moment de pagar atendrà tots els consistoris, haguessin acudit o no a la via judicial. Els portaveus de la CUP i OeC, tot i donar suport a la resolució, van recordar que mentre el govern (de CiU) retallava aquella aportació, va continuar subvencionant centres concertats.

Violència envers les dones

Mentre se celebrava el ple, a l’exterior de l’ajuntament va tenir lloc una concentració contra la violència envers les dones, convocada per La Dalla. Els tres regidors de la CUP van deixar la sessió una estona per participar-hi.

LA DATA

2012
és l’any
en què la Generalitat va deixar de pagar la seva aportació de 1.300 euros per alumne.

El terra lliscant de la plaça del Mig

Només començar el ple, el grup d’ERC va treure el tema del terra lliscant de la plaça del Mig, que caldrà reparar al cap de poques setmanes d’haver-se estrenat. L’alcalde va explicar que demanaran un examen del material a una empresa independent, després de constatar que, en principi, les lloses estan homologades fins i tot com a “menys lliscants” que les que es posen a les piscines. “Aquest material es va escollir perquè no passés el que finalment ha passat”, va dir, visiblement molest. Està previst que avui col·loquin una moqueta perquè es pugui creuar, sese risc de caigudes, la zona afectada per la humitat. És una solució “desesperada” mentre s’estudia com solucionar el problema, va indicar Corominas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES