Educació

S’amplia amb sis grups l’oferta d’ESO a la demarcació

La preinscripció s’obrirà amb 308 grups de 1r d’ESO i 338 de P3

El curs que ve hi haurà tres nous instituts

Educació obrirà aquest divendres el període de preinscripció escolar per al curs 2019/20 amb una oferta de 338 grups de P3 –entre l’escola pública i la concertada– i 308 grups de 1r d’ESO. Entre les etapes d’educació infantil, primària i la secundària obligatòria, hi haurà una oferta tota de 4.546 grups d’alumnes a les comarques gironines, segons dades dels serveis territorials d’Educació. L’etapa de l’ESO és la que registra un increment més gran de grups respecte al curs actual, amb sis grups més, per donar resposta educativa al creixement de la població escolar. Concretament, dels 4.546 grups, 1.184 (un 26%) són d’ESO. I en aquest sentit cal destacar que el curs vinent es posaran en marxa tres nous centres de secundària a la demarcació de Girona. En concret, s’obrirà un institut a Sarrià de Ter (que arrencarà amb quatre grups de 1r d’ESO); l’institut Sant Quirze de Lloret de Mar (amb dos grups de 1r d’ESO) i l’institut escola El Bruel d’Empuriabrava (amb dos grups de 1r d’ESO).

Fonts d’Ensenyament van explicar ahir que tota la planificació de grups nous s’ha fet de manera conjunta amb els municipis i a partir de criteris per lluitar contra la segregació escolar, fruit de la col·laboració i el treball conjunt entre Educació i el Síndic de Greuges.

Els alumnes de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO podran presentar la sol·licitud entre el 29 de març i el 9 d’abril. La matrícula serà del 20 al 26 de juny, a excepció del segon, tercer i quart d’ESO, que tindrà lloc entre el 27 de juny i el 3 de juliol.

D’altra banda, quant als estudis de FP, a les comarques gironines s’ampliarà l’oferta amb dotze nous grups dels 105 que hi haurà a tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona