Educació

Educació

Trencar fronteres pel medi ambient

L’institut La Garrotxa d’Olot participa amb tres més d’altres països europeus en un projecte Erasmus+ sobre aquest àmbit

Alumnes olotins han compartit experiències amb alumnes islandesos, holandesos i escocesos

Lamentablement, calen iniciatives com ara els Fridays for futur de la jove sueca de 16 anys Greta Thunberg per sacsejar consciències. Ara, quatre instituts han compartit el projecte Erasmus+ Get a grip amb el medi ambient com a eix, que han dut a terme instituts d’Islàndia, Holanda, Escòcia i Catalunya. En aquest últim cas, La Garrotxa d’Olot. L’islandès ha posat l’accent en l’energia; l’holandès, en l’aigua; l’escocès, en els residus i el seu tractament, i el català, en el menjar. És un intercanvi de mobilitat i, en cada cas, l’institut protagonista ha rebut les delegacions dels altres integrades per cinc alumnes i dos professors. Els participants catalans ja han fet totes les estades, que han consistit, segons els casos, en visites (un dic holandès, instal·lacions de geotèrmia a Islàndia, etc.) i tallers relacionats amb la matèria en qüestió.

L’equip de l’institut La Garrotxa ha estat especialment original convertint en periodistes especialitzats en medi ambient tots els participants. Això s’ha materialitzat en equips de tres alumnes catalans (ha estat obert a tots els de tercer d’ESO del centre olotí) i un de cadascun dels instituts visitants, que han creat un vídeos de la seva activitat documental. Han visitat el mercat d’Olot, on han conegut la iniciativa per reduir la utilització de bosses de plàstic; s’han desplaçat fins a l’Escala, on s’han informat sobre el projecte Sèpia; han visitat la cooperativa La Fageda i El pastor de Riudaura i, finalment, han assistit al taller 0 waste a Barcelona sobre el malbaratament del menjar. El resultat s’ha pogut veure en una projecció conjunta amb premi final: la degustació d’una paella feta amb productes Km 0.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla