Educació

Amplien l’escola de Sant Esteve de Guialbes

Es preveu que les obres que afecten l’interior estiguin llestes a l’inici del nou curs

La resta dels treballs, en canvi, no s’acabaran fins a principis de l’any que ve

L’ampliació de l’escola de Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls) ha començat aquest mes, després de diversos ajornaments. Si es compleixen les previsions, al setembre, quan comenci el pròxim curs, estarà enllestida la primera fase (que afecta l’interior de l’actual edifici), mentre que la resta dels treballs s’aniran executant quan les classes ja hauran començat. Si no hi ha entrebancs, s’acabarà en el segon trimestre del curs, a principis de l’any vinent.

L’ampliació fa anys que es reclamava, tot i que el 2011 ja es va fer una remodelació. L’escola disposa de sis aules, que resulten insuficients. La falta d’espai ha obligat a fer algunes activitats de l’escola fora del recinte.

A un mateix nivell

Aquesta primera fase de les obres consisteix a convertir una aula, els lavabos vells i l’entrada en una nova aula i una biblioteca. Per la seva banda, l’ampliació pròpiament dita inclourà dues aules, un despatx per a la direcció i un lavabo nous, que sumaran uns 200 metres quadrats de més. Si bé inicialment s’havia plantejat que l’escola s’engrandís aixecant una planta superior, finalment s’està fent al nivell ja existent, al lateral que dona al pati. Per compensar la pèrdua de superfície de la zona d’esbarjo, l’Ajuntament es cuidarà de retirar el dipòsit d’aigua situat al recinte de l’escola, i que nodreix la xarxa d’aigua potable del poble. El nou dipòsit s’aixecarà als afores del nucli de Sant Esteve, segons les previsions municipals. Aquesta operació costarà uns 150.000 euros, dels prop de 400.000 euros en què estan pressupostades totes les obres en conjunt. La diferència va a càrrec del Departament d’Educació.

Construïda en època de la República, l’escola de Sant Esteve de Guialbes dona servei a tot el municipi de Vilademuls (és l’únic centre educatiu que hi ha). El curs passat va tenir una norantena d’alumnes.

LA DATA

1935
és l’any
de la inauguració de l’escola, que durant un temps es va anomenar “de Sant Mer”.

Finalment es manté el nom

Si bé durant uns anys l’escola de Sant Esteve de Guialbes s’havia anomenat “de Sant Mer”, aquest nom va anar quedant en desús i es va anar imposant, simplement, la referència al poble on estava situada.

Durant el passat curs escolar, la comunitat educativa, amb la complicitat de la resta del municipi, va fer un procés participatiu per escollir un nom oficial. Les condicions que es van establir des del principi van ser dues i prou: que havia de tenir relació amb l’activitat acadèmica i havia d’estar vinculat d’alguna manera amb el municipi. A partir d’una pluja d’idees es va anar consensuant la idea que el millor era adoptar el nom popular que ja tenia, és a dir “escola de Sant Esteve de Guialbes”. Els organitzadors van preveure que es faria una festa com a bateig. Probablement la celebració tindrà lloc el curs vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES