Educació

Inicien una recollida de firmes per reclamar la nova escola de Lliurona

Després de 28 anys en barracons volen una “escola digna”

El manifest rep el suport dels ajuntaments d’Albanyà i Beuda i del Consorci de l’Alta Garrotxa

“Després de 28 anys (7.290 dies) en barracons, demanem una escola de veritat, un edifici definitiu, de pedra, una escola com cal. Ara ens plantem perquè volem una escola digna per als nostres fills”, recull el manifest dels veïns de Lliurona. El text acompanya una recollida de signatures per sumar suports a la reclamada construcció. Carla Castañer, en representació de l’AMPA de Lliurona, va presentar el manifest i es van començar a recollir signatures aquest diumenge passat coincidint amb la celebració de la festa del Roser.

Dues generacions

L’escola es va posar en funcionament ara fa 28 anys, inicialment en tipis i en una rulot, i posteriorment en els actuals mòduls prefabricats que en el dia d’avui ja han servit per a dues generacions de lliuronencs. El manifest subratlla que es tracta “d’una escola ben especial, pel seu caràcter rural, pel fet de trobar-se a la muntanya, pel cert grau d’aïllament, per la manera de ser i de viure de la gent del lloc”. Al llarg d’aquests anys l’escola ha acompanyat a créixer més de 100 infants, i aquests últims anys l’escola es manté amb una ràtio d’entre 12 i 18 alumnes. D’aquí a tres anys, però, caduca la concessió del terreny on estan situats els mòduls i per això veïns i pares d’alumnes defensen que és el moment de fer l’escola nova. L’Ajuntament ja disposa d’una parcel·la, cedida per un veí, per fer-la. Després d’uns primers contactes amb Educació a Girona, veïns i responsables polítics confien que una delegació de l’administració es desplaci a Lliurona properament.

Suport dels polítics

La presentació del manifest es va fer diumenge en presència dels càrrecs electes que donen suport a la reivindicació d’una nova escola: Joan Fàbregas, alcalde d’Albanyà (municipi al qual pertany avui Lliurona); Bernat Sanz, alcalde de Beuda; Santi Reixach, president del Consorci de l’Alta Garrotxa i del Consell Comarcal garrotxí, a més de regidors dels diferents consistoris. Fàbregas va resumir el suport dels representants polítics a la mobilització per la nova escola recalcant que és un servei indispensable per consolidar i fixar la població en espais com l’alta Garrotxa.

L’expresident Jordi Pujol s’hi interessa

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol s’ha interessat per l’evolució del poble de Lliurona i el futur de l’escola. Joan Fàbregas, alcalde d’Albanyà, confirma que va rebre una trucada de l’expresident i que es van trobar a Barcelona, on el va informar de la situació. Fàbregas explica que, sense pretendre intervenir en la qüestió, el president segueix aquest tema, que ja era d’actualitat quan era un polític en actiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries