Educació

L’ampliació de l’institut Brugulat, a punt

Després de diversos ajornaments, la Generalitat adjudica les obres del centre d’ensenyament banyolí

El pressupost és de 6,3 milions i el termini, dos anys

La Generalitat, a través d’Infraestructures.cat, acaba d’adjudicar la reforma i ampliació de l’institut Josep Brugulat de Banyoles. L’imminent inici dels treballs donarà resposta finalment a la falta d’espai del centre, un fet que la comunitat educativa denunciava des de feia gairebé dues dècades. Les obres les han encarregat a Construccions Busquets Vilobí, SLU, que va ser una de les sis empreses que es van presentar a la licitació, oberta a l’abril. El pressupost és de 6,3 milions d’euros (IVA inclòs) i el termini d’execució dels treballs, dos anys. Per tant, afectaran dos cursos i, si no hi ha entrebancs, les obres s’hauran completat quan ja hagi començat el curs 2021/22.

Un llarg camí

L’engrandiment d’aquest centre –on des de fa molts cursos es fan algunes classes en mòduls prefabricats– es va començar a reclamar pels volts de l’any 2000. Vuit anys després, la Generalitat va anunciar que començaven els tràmits administratius per fer-ho realitat i que les obres començarien al cap de poc. No va ser així, però el 2015 es va tornar a anunciar l’inici imminent dels treballs. Tampoc va ser aquella la data bona, però finalment el projecte s’ha desencallat en els darrers mesos, en part, gràcies a les gestions que l’Ajuntament va fer al Departament d’Ensenyament per tal d’accelerar el procés.

Urgència

El projecte consisteix, en línies generals, en la construcció d’una ala de nova planta destinada a aules i espais d’administració i serveis, la reordenació de part de l’edifici actual i la reforma de les zones exteriors. Es considerava urgent que l’ampliació estigués enllestida per a l’inici del curs 2021/22, ja que serà aleshores que hi haurà un increment notable del nombre d’alumnes de secundària a Banyoles, segons les previsions. Tenint en compte el fet que el termini d’execució és de dos anys, serà difícil de complir aquesta fita.

En aquest centre s’imparteix ESO, batxillerat (s’hi pot cursar el batxillerat d’arts escèniques, música i dansa), tres cicles formatius (administració i gestió; disseny, fusta i moble, i instal·lació i manteniment); el curs específic per l’accés a cicles de grau superior i també un programa de formació i inserció professional (PIP).

LA XIFRA

900
alumnes
, aproximadament, té aquest curs l’institut Josep Brugulat de Banyoles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró