Educació

En marxa les obres del nou institut de Vilablareix

La previsió de construcció de l’equipament és de divuit mesos per començar el curs escolar 2021/22

El centre actual fa deu anys que està en mòduls

Una grua i els forats a la parcel·la indiquen que les obres de construcció del nou institut de Vilablareix ja han començat. La primera visita d’obres es va fer el 14 d’octubre i ja s’han fet moviments de terres. L’empresa adjudicatària té un any i mig per completar el futur centre de secundària, que tindrà quatre línies d’ESO i tres de batxillerat. L’institut actual fa deu anys que està en mòduls prefabricats i rep estudiants de Vilablareix, Quart, Fornells de la Selva i Aiguaviva. “L’objectiu és començar en el nou institut el curs 2021/22”, va assenyalar l’alcalde, David Mascort.

L’equipament educatiu disposarà de gimnàs, dues pistes esportives exteriors i està estructurat en dos edificis que es comunicaran per mitjà d’un porxo. El bloc principal (de planta baixa més dues de superiors) estarà destinat a l’aulari. La façana donarà al carrer Marie Curie, per on també hi haurà l’accés principal. Perpendicularment a aquest se situaran, en planta baixa, el menjador i el gimnàs o sala polivalent; aquesta façana donarà al carrer Perelló.

Llargament reivindicat

L’abril del 2017, el Departament d’Ensenyament va aprovar el concurs per redactar el projecte d’obra del nou institut de Vilablareix. El consistori va celebrar que s’hagués desencallat l’obra, llargament reivindicada.

El febrer del 2018, la comissió territorial d’Urbanisme va emetre un informe favorable, ja que a la finca on es construeix hi ha una petita parcel·la que pertany a Girona. La finca és de 8.325 m², dels quals 6.645,50 m² pertanyen a Vilablareix. Els 1.680 m² restants corresponen a Girona. El mes de març es va iniciar el procés de licitació, que es va adjudicar al juliol per 6,9 milions d’euros.

LA XIFRA

4
línies d’ESO
i 3 de secundària tindrà el nou institut. El seu accés principal serà des del carrer Marie Curie.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’ensenyament racionalista: l’Escola Moderna

El govern francès contradiu l’espanyol i manté l’oposició al MidCat

París

Nou transformador d’Endesa al barri del Culubret, a Figueres

FIGUERES

Evident divisió d’opinions entre els veïns a l’inici de les obres de la superilla

barcelona
MARÍA VILLELLAS ARIÑO
INVESTIGADORA DE LA PAU

“La violència sexual és una estratègia d’opressió”

girona

Sánchez estudiarà reduir el límit de velocitat a l’AP-7 als 100 km/h

Barcelona

Els senglars escampen la brossa a Selva Brava

LLAGOSTERA

Per primer cop en les Festes del Tura, gots biodegradables

OLOT

La Guàrdia Urbana haurà de fer hores extres per l’Acústica

FIGUERES