Educació

Front comú a Girona en contra del tancament de grups de P3

L’assemblea oberta convocada per les famílies de les escoles Marta Mata, Montfalgars i Balandrau aprova per unanimitat un manifest que aposta per aprofitar el descens de la natalitat per reduir ràtios

La quarantena de persones membres de diverses comunitats educatives de Girona que van assistir ahir al vespre a l’assemblea oberta convocada per les famílies de les escoles Marta Mata, Montfalgars i Balandrau de Girona van aprovar per unanimitat el manifest impulsat per aquests tres centres que s’oposa al tancament de grups de P3 a la ciutat i, en canvi, aposta per aprofitar el descens de la natalitat per reduir les ràtios d’alumnes per classe.

Segons van explicar els impulsors del manifest durant l’acte que es va fer a l’escola Marta Mata, la intenció és que el text continuï sumant suports d’altres centres, associacions de veïns, sindicats i entitats de la ciutat.

Accions reivindicatives

Al mateix temps que el manifest vagi agafant força, es plantegen també emprendre accions reivindicatives, tot i que aquest tema es va decidir tractar-lo en una propera assemblea. De moment ja s’han fet algunes propostes, com ara penjar cartells reivindicatius a les escoles i als balcons de les cases o un concert solitari. La idea, però, és treballar més aquestes propostes amb les diferents famílies i presentar un plantejament clar de mesures en una propera assemblea.

Tres centres units

El Departament d’Educació preveia inicialment tancar tres grups de P3 l’any que ve a Girona –que se sumarien als dos que s’han tancat aquest curs, al Dalmau Carles i a Font de la Pólvora– i que aquesta mesura afectés una de les dues línies que hi ha tant a l’escola Montfalgars com a la Marta Mata i l’única de la Balandrau. La mobilització a la Balandrau, que veia perillar el futur del centre, però, ha fet desistir la Generalitat, que també estudia redistribuir els alumnes per mantenir la línia a la Montfalgars, però veu difícil no tancar un grup de l’escola Marta Mata.

Des que es va tenir coneixement de la intenció inicial d’Educació, els tres centres van decidir emprendre accions junts per fer “força conjunta per tenir més visibilitat”, de manera paral·lela a la mobilització de cada centre, sobretot la Balandrau. A més, es va tenir clar que era un problema de tota la ciutat i per això es va voler fer un manifest obert a entitats i a la ciutadania. Tal com ja es va decidir en una assemblea a la Balandrau al desembre, el tema serà tractat també al Consell Municipal d’Educació, i ja va ser un dels temes centrals del ple municipal de divendres, amb una declaració institucional, amb el suport unànime de tots els grups del consistori, en contra del tancament de grups de P3 el curs que ve a la ciutat.

LA XIFRA

3
línies de P3
tenia intenció de tancar Educació el curs que ve a Girona, però la mobilització ha fet que ara només pensi en una.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona