Educació

Tres escoles reclamen que no es tanquin línies de P3

Les escoles Montfalgars, Balandrau i Marta Mata van manifestar-se ahir per Girona fins a la seu de la Generalitat

Tres columnes coordinades de tres escoles de Girona van sortir, ahir, al carrer a manifestar-se per evitar que el Departament d’Educació tanqui línies de P3 als centres de la ciutat. Desenes de pares, alumnes i professors, agrupats en l’entitat Tots Som Escola Pública van confluir, des de cada escola, a la seu de la Generalitat. Una va sortir de l’escola Montfalgars de Salt, una altra de la Balandrau de Fontajau i la tercera, la més nombrosa, de l’escola Marta Mata. Aquest últim centre està encara amenaçat de ser un dels que el Departament tregui una de les línies de P3. Laura de Batlle, presidenta de l’AMPA, va demanar, ahir, fer un “front comú” per intentar fer una baixada de ràtios mantenint les línies. “No ho volem per a nosaltres ni per a ningú. Per això és tan important anar tots plegats. Tots els pares volem el millor per als nostres fills, que surtin de l’escola formats i en les millors condicions”, va declarar als mitjans de comunicació.

Acompanyades per bandes de percussió i fins i tot per membres de la colla gegantera de Santa Eugènia, en el cas de la de Montfalgars, les tres escoles es van fer notar mentre es manifestaven. Ja a la seu de la Generalitat, van llegir un manifest en què es va reclamar una “educació pública de qualitat”.

D’altra banda, una altra de les demandes més explícites va ser evitar afavorir l’escola concertada “en detriment de l’escola pública”. En aquest sentit, el membre de Tots Som Escola Pública, Xavier Villareal, va lamentar que, cada any, s’acaben omplint places de concertada amb alumnes que prefereixen anar a la pública. Com va criticar, “d’aquesta manera, les concertades que no tenen tanta demanda acaben arribant al mínim d’alumnes per demanar el concert”. En aquest sentit, el membre de l’entitat lamenta que el Govern “aprofiti” la baixa natalitat dels darrers anys per reduir línies de P3 en centres públics.

Avui al vespre, es farà una nova assemblea de l’entitat Tots Som Escola Pública a què s’espera que assisteixi bona part de la comunitat educativa de Girona i fins i tot d’altres comarques. Laura de Batlle es mostra satisfeta ja que, de moment, han rebut el suport de prop d’una vintena d’escoles que s’han afegit a l’entitat. “Ens cal anar tots junts en això”, va repetir.

LA FRASE

No ho volem per a nosaltres ni per a ningú. Per això és tan important anar tots plegats
Laura de Batlle
PRESIDENTA AMPA MARTA MATA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA