Educació

154.000 firmes contra el decret de concerts

Les famílies de les escoles concertades es mobilitzen contra l’avantprojecte

Els representants de les famílies de les escoles concertades van presentar ahir 153.985 al·legacions al projecte de decret de concerts educatius que planteja el Departament d’Educació. Les firmes de les famílies que han recollit la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (Ccapac) i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (Fapel) se sumen a les 122.271 que les federacions van presentar fa dues setmanes contra el decret d’admissions. Dos avantprojectes que estan vinculats i que tenen com a objectiu, segons el Departament d’Educació, fer una distribució equitativa de l’alumnat entre les escoles públiques i les concertades per lluitar contra la segregació escolar.

Els portaveus de la Ccapac, Albert Alegre, i la Fapel, Josep Manuel Prats, es mostren a favor de l’esperit del Pacte contra la Segregació Escolar, que les dues entitats van signar. “Però tant el decret de concerts educatius com el d’admissions són un atac a la llibertat d’elecció que tenen les famílies, al dret d’elecció del centre que recull la llei”, van explicar ahir després d’haver lliurat les 150 caixes amb al·legacions.

En les al·legacions presentades s’assenyala que “el decret supedita el concert a una programació anual de l’oferta educativa que podrà comportar la supressió d’unitats concertades abans que les famílies hagin pogut optar pel centre de la seva preferència” per la nova regulació que vol fer el departament en la distribució de l’alumnat. També es critiquen els nous requisits que es marquen per mantenir el concert, “que comporten necessàriament un increment de la despesa, però no hi ha cap previsió d’aplicació econòmica que permeti fer front a aquestes noves condicions”.

Alegre i Prats alerten que el baix finançament de les escoles concertades farà recaure en el conjunt de les famílies el cost d’escolaritzar alumnat amb necessitats educatives específiques. “S’ha fet molta pedagogia sobre la corresponsabilitat de les escoles però sense el finançament adequat”, denuncia Prats. Les federacions afirmen que els nous decrets s’estan tramitant sense consens, i lamenten que avanci la tramitació sense que s’hagi fet encara públic el cost de la plaça escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró