Educació

Girona preveu obrir el 2 de juny les escoles bressol

Si s’entra dilluns en la fase 2, l’endemà es tornaran a posar en marxa les de titularitat municipal i algunes de privades, amb un màxim de cinc nens per aula

L’horari de les públiques serà de 9 h a 13 h

“Els resultats, en general, són positius. Tenim molt bones perspectives d’entrar, dilluns vinent, en la fase 2.” És el següent pas que aviat es podria produir, segons va dir ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Si és així, l’endemà, dia 2 de juny, es tornaran a posar en marxa les escoles bressol municipals. La regidora d’Educació de l’Ajuntament, Eva Palau, va detallar que “s’ha dissenyat un pla per a la reobertura” i “s’ha anat informant les famílies de manera individualitzada”. Hi podran retornar els infants d’entre un i tres anys que estiguin matriculats al curs 2019/2020, ja que no es recomana que per ara hi vagin els de zero a un any. I, tot i que en un principi es marcava que prestarien servei fins al 30 de juny, a causa de la situació d’excepcionalitat les escoles bressol municipals estaran obertes fins al 24 de juliol, amb una limitació de places. A cada aula hi haurà un màxim de cinc infants: cada nen estarà sempre en una determinada classe i l’atendrà el mateix educador. I, en cas que hi hagi germans a qui els toqués anar a aules diferents, se’ls ajuntarà.

El cost del servei serà de 130 euros al mes. Per evitar aglomeracions, l’entrada i la sortida dels infants dels centres es farà esglaonada (tindrà lloc entre les 8.30 h i les 9.10 h, i entre les 12.35 h i les 13.15 h). Les famílies no podran accedir a dins, sinó que un responsable de l’escola o un treballador recollirà la mainada a la porta. Se’ls oferirà una peça de fruita per esmorzar, si bé no hi haurà servei de menjador. I, pel que fa a les places, es prioritzarà les criatures de famílies que no puguin fer teletreball ni tinguin una flexibilitat horària, així com els infants de famílies vulnerables, ja que el retorn a l’escola bressol els pot suposar un benefici. A banda, Palau va indicar que el consistori ha estat en contacte amb escoles bressol privades de Girona, algunes de les quals preveuen obrir la setmana vinent, i d’altres reprendran l’activitat al setembre.

Cita prèvia per posar denúncies no urgents

Madrenas va anunciar que a partir d’ara caldrà demanar cita prèvia per interposar una denúncia no urgent a la comissaria de Bacià. Serà així, doncs, en els casos que no siguin d’emergència. L’objectiu és reduir la presència de gent a les dependències policials i millorar l’atenció ciutadana. La cita se sol·licitarà a través del correu citaprevia.pm@ajgirona.cat i automàticament es generarà una resposta amb la informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona