Educació

Universitat

La solidaritat com a estímul acadèmic

El Patronat Politècnica consolida el 2020 els premis Compromís i Participació en només dues edicions i guardona tres estudiants

Vol incentivar entre els joves enginyers la necessitat de treballar per la societat

El premi està dotat amb 1.666 euros, que equivalen al cost de la matrícula d’un grau

Què tenen en comú els estudiants Bellaha Amin, Patrícia Carenys i Mireia Porta? Són de ciències, de l’Escola Politècnica Superior; el primer fa segon d’enginyeria informàtica, i la Patrícia ja és enginyera industrial i cursa un màster. Tots ells comparteixen l’esperit de la solidaritat. I aquí és on entren en joc el Patronat Politècnica i la Fundació Girona Est, que, amb la col·laboració especial de la Fundació Marlex, impulsen els premis Compromís i Participació, una iniciativa que pretén consolidar el compromís dels estudiants de la Politècnica en temes socials, participatius i de voluntariat. Sempre hi ha un motor. I aquesta és, en bona part, la inquietud de Jaume Sanabras, fundador i CEO de l’empresa Marlex Human Capital. Una dada: aquesta empresa destina el 5% dels beneficis al voluntariat, molt especialment en projectes al voltant de Girona Est. Sanabras ho fa a través de la Fundació Marlex.

Gerard Lechuga, director tècnic del patronat, explica que els premis, de fet uns ajuts, volen ser un reconeixement als estudiants que aposten pel voluntariat i, a la vegada, també volen ser un aparador perquè altres ho facin. L’estímul és important: 1.666 euros destinats al pagament de la matrícula. “Els tres alumnes d’aquesta edició són un clar exemple de compromís i participació social, tot i haver de fer front als estudis durant el curs”, remarca Lechuga, que creu que són un estímul.

Bellaha Amin, que viu al grup Vila-roja, va assistir al Servei d’Intervenció Educativa (SIE) que impulsa Càritas, al Centre Cívic Onyar. Admet que els estudiants del barri arriben a l’ESO una mica perduts, amb un desnivell important en algunes matèries, com ara les matemàtiques: “Al SIE em van ajudar molt. A quart d’ESO vaig descobrir que m’agradava ensenyar i ja vaig començar a anar-hi com a voluntari per ajudar en mates.” En bona part, l’Amin no ha deixat de retornar allò que va rebre. Com també ha fet la Mireia Porta, també a la Creueta. A més, ha participat durant sis anys en l’associació Xoriguers de la UdG, ha estat membre de l’equip de junta tècnica durant tres anys i actualment cap de colla.

Al Marroc, prop de la frontera amb Algèria, un poblat es beneficia de la instal·lació d’un sistema automàtic de regadiu amb una extracció i distribució sostenible, en funcionar amb plaques solar. Aquest punt de la frontera amb Algèria és molt lluny de la Creueta i la Font de la Pólvora, al barri de Girona Est, però l’impuls no deixa de ser el mateix. Aquesta és una iniciativa, entre altres, de Patrícia Carenys. “Durant el grau vàrem fer molts projectes i fruit de tot d’això va sorgir la idea de crear l’Associació d’Enginyers Solidaris de Girona. Fer les coses per solidaritat ens agrada, m’agrada, i a més hi ha una important recompensa en fer-ho”, valora Carenys.

El Patronat Politècnica vol ser una eina per impulsar aquesta i moltes altres iniciatives de l’Escola Politècnica Superior de Girona i donar-hi suport. I té un objectiu clar: fomentar la relació empresa- Universitat. Actualment, està format per 135 empreses. El patronat destina més de 300.000 euros a fomentar la relació entre la Universitat i l’empresa i a despertar vocacions tecnològiques a secundària, gràcies a la col·laboració especial de la Diputació de Girona i el Consell Social de la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró