Educació

Caldrà dur mascareta a la selectivitat

S’aproven noves mesures de seguretat com l’ús de màscares i gel a les aules

Amb l’objectiu de garantir la seguretat en la realització de les proves d’accés a la universitat (PAU), la comissió organitzadora de la selectivitat ha decidit afegir-hi nous elements com la utilització de mascaretes i de gel hidroalcohòlic, que seran d’ús obligatori. Estudiants, docents i personal de suport hauran de portar la mascareta en tot moment a l’interior dels centres on es faci la selectivitat. Això inclou els processos d’acreditació dels membres del tribunal, d’identificació de l’alumnat i la realització dels exàmens. Es prohibirà l’accés a qualsevol persona amb símptomes compatibles amb la Covid-19.

Tant en entrar com en sortir dels centres caldrà netejar-se les mans amb gel, i també cada cop que s’intercanviï paper o qualsevol objecte amb una altra persona. Per aquest motiu està prevista la distribució de 2.500 litres de solució hidroalcohòlica. Pel que fa a la distribució de l’alumnat, es farà mantenint la distància de seguretat de dos metres entre persones. Les aules tindran una ocupació d’entre una sisena i una cinquena part de la seva capacitat real. Per aquest motiu enguany la realització de la selectivitat no es limitarà a les aules universitàries, sinó que es farà també a instituts de secundària tot prioritzant el criteri de proximitat de cada alumne. Les seus dels exàmens es distribuiran en 59 poblacions, en comptes de les 22 habituals, i s’amplia també en un dia la realització de les proves, que es faran del 7 al 9 de juliol en convocatòria ordinària.

Metges formen monitors per als casals d’estiu

R.M.B.

Ahir va començar la formació telemàtica per als monitors que aquest estiu assumiran el paper de responsables de prevenció i higiene a casals, colònies i acampades, una novetat d’enguany per complir amb els protocols d’higiene i seguretat per evitar contagis de coronavirus. Una quarantena de professionals de diversos perfils de la secretaria de Salut Pública i procedents de les diferents regions sanitàries s’ocuparan de les quinze sessions que formaran un total de 7.000 monitors. La formació constarà de tres capítols: la primera part serà sobre prevenció, la segona tractarà sobre protecció i en la tercera es treballarà sobre la seguretat alimentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida