Educació

Celaá diu que els col·legis són entorns segurs encara que no hi hagi risc zero

Illa diu que no entendria que uns pares portessin als seus fills a classe sabent que no estan en les condicions sanitàries per a això, “posant en risc la salut del seu fill i de la resta” de la comunitat educativa

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha volgut llançar aquest dijous un missatge de tranquil·litat a les famílies, assegurant que portar al col·legi als fills és “segur”, encara que no hi hagi risc zero amb la pandèmia del coronavirus. Al mateix temps, Celaá ha recordat que l’escolarització és obligatòria des dels 6 als 16 anys.

Ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior a la conferència multisectorial que ha presidit al costat dels ministres de Sanitat i Política Territorial, Salvador Illa i Carolina Darias, respectivament, i ha especificat que als alumnes se’ls haurà de prendre la temperatura tant en l’àmbit familiar com en l’escolar.

Celaá també ha destacat que la responsabilitat dels pares quant a portar als seus fills sense febre es podrà fixar a través d’una “declaració responsable” o bé d’una “informació fefaent”, que es farà arribar als centres.

Quant a les mesures a aplicar davant un possible absentisme dels alumnes perquè els seus pares no els portin a classe per por del contagi, Celaá ha anunciat que Educació ha encarregat un informe jurídic sobre el tema que serà posat a disposició de les comunitats autònomes en una pròxima reunió. Però ha avançat que el seu departament no durà a terme “mesures coercitives”. “Cal anar a classe, és obligació assistir a classe, examinar-se i seguir el cicle formatiu”, ha insistit la ministra d’Educació, que ha recalcat: “Estem treballant per un entorn segur, molt controlat. No existeix el risc zero en cap àmbit social, però l’escola en aquest moment, com s’està preparant, és més segura que altres entorns”. “Els beneficis de l’educació són molt superiors al risc en una aula”, ha afegit.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit no concebre que uns pares portin als seus fills a classe sabent que no estan en les condicions sanitàries per a això, “posant en risc la salut del seu fill i de la resta” de la comunitat educativa. “No concebo que això ocorri, siguem tots una mica seriosos”, ha argumentat Illa, perquè, si no, “això no té solució”, i ha afegit una frase sense acabar: “Si cal sancionar això...”

Preguntada la ministra d’Educació per les inversions per a augmentar el nombre de professors i poder baixar així les ràtios per alumne, ha manifestat únicament que es tracta d’un tema competencial i que les comunitats rebran finançament del fons covid per a això. En aquesta possible contractació de personal es trobaria la figura de la infermera escolar, que Celaá ha valorat com “una idea estupenda”.

Quant als escenaris previstos per al tancament dels col·legis, Illa ha asseverat que cal fer anàlisis cas a cas i estudiar el vincle de com s’ha produït el contagi i després es decidirà la mesura per la qual es pot tancar una aula. Illa ha especificat que l’escenari “més extrem” és el de transmissió no controlada i generalitzada i llavors es procedirà de manera temporal al tancament durant un període de 14 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES