Educació

Una quarantena de persones es concentren davant d’Educació per exigir més negociació, més personal i més seguretat

USTEC-STEs promou la mobilització i critica que la pandèmia “s’està fent cada cop més grossa” als centres educatius

Una quarantena de persones s’ha concentrat aquest dijous a les portes del Departament d’Educació a Barcelona per exigir més negociació, més personal, baixar les ràtios i més seguretat a les aules. La mobilització estava impulsada per USTEC-STES. El seu portaveu adjunt, Juan Carlos Feijoo, ha explicat a l’ACN que estan “farts” que les meses sectorials siguin “informatives” i que no hi hagi una negociació “real”. Ha afegit que la pandèmia s’està fent “cada cop més grossa” als centres educatius, amb més grups confinats i més positius. En aquest sentit, ha assegurat que, especialment a secundària, no es fan totes les PCR necessàries.

Els concentrats han omplert la porta de la seu d’Educació de pancartes amb lemes com ’Exigim una negociació real! A la mesa sectorial hi volem negociar!’, ’No a la doble jornada! (presencial-telemàtica)’, ’Suspensió del decret d’autonomia de centres 10/2010’ i ’Garantim la màxima protecció a tot el personal vulnerable’.

Feijoo ha afirmat que ara per ara mateix no és garanteix al màxim la seguretat a les auleos i ha assegurat que “tampoc es garanteix que tothom pugui passar per les PCR”. Ha afegit que això passa especialment a secundària, on ha assegurat que sí que es fan les proves als tutors però no a la resta de personal. En aquest sentit, el protocol del Departament defineix com a contacte estret el tutor i aquell personal que forma part del grup estable, però no al personal que hi hagi pogut tenir contacte si s’han complert totes les mesures de seguretat.

“Nosaltres el que estem demanant és intentar garantir la màxima seguretat en l’ensenyament presencial”, ha manifestat. Feijoo ha considerat que això passava des d’un primer moment per augmentar el personal i baixar les ràtios. “Era qüestió de pressupost, era invertir i el Departament no s’hi ha avingut mai”, ha lamentat, al temps que ha dit que del que va prometre Educació “ha arribat com a molt un 50%”.

Feijoo ha demanat també el tancament preventiu d’algun institut de Barcelona, on ha assegurat que hi ha fins a un 50% de grups confinats.

Els concentrats han creuat diverses vegades la Via Augusta, tot i que sense arribar a tallar el trànsit. Han cantat consignes demanant la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i han critica la manca de material de protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA