Educació

Suspenen el transport escolar a nou comarques de Ponent, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Els consells comarcals de les Garrigues, l’Urgell, el Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta, la Noguera, el Pla d’Urgell i el Segrià prenen la mesura pels gruixos de neu acumulats

A l’Alt Camp i a la Ribera d’Ebre no funcionaran alguns serveis

Tots els centres que tinguin subministraments quedaran oberts per als alumnes que hi puguin arribar

Els consells comarcals de les Garrigues, l’Urgell, el Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra i el Segrià han decidit suspendre el transport escolar aquest dilluns pels importants gruixos de neu que ha deixat el temporal Filomena, segons han informat Protecció Civil i els propis consells comarcals. Tots els centres que tinguin subministraments quedaran oberts per als alumnes que hi puguin arribar, han apuntat a l’ACN fonts d’Educació.

A l’Urgell la mesura afectarà 24 rutes que transporten 571 estudiants de centres de primària i secundària. En el cas de la Conca de Barberà són  20 rutes que porten 453 estudiants. En aquesta comarca la decisió s’ha pres aquesta perquè hi ha moltes carreteres secundàries que no estan en condicions.

A dues comarques més de la demarcació de Tarragona s’han suspès alguns serveis. A l’Alt Camp no es podran realitzar les rutes de Querol i Mont-ral, els dos municipis més elevats de la comarca i els més afectats per la nevada. A la Ribera d’Ebre només s’ha suspès el transport escolar a Tivissa i Mora d’Ebre.

Les escoles obriran amb serveis mínims a la Terra Alta amb el professorat propi de cada municipi per poder cobrir les necessitats de pares que han d’anar a treballar, ha indicat a l’ACN Neus Sanromà, presidenta del consell comarcal.

Segons ha explicat el president del Consell de l’Urgell, Gerard Balcells, “s’ha decidit una mesura general per no posar en risc” els alumnes i xofers dels busos.

A banda dels gruixos de neu, també es preveu que es puguin formar plaques de gel amb la baixada de temperatures.Confirmen la presència d’autoanticossos contra una citocina com a indicador d’un mal pronòstic de la covid-19

L’Hospitalet de Llobregat

Els indicadors van a la baixa però la pressió als hospitals no es frena

Barcelona

Escrivá avança que les mútues laborals podran vacunar contra la Covid-19 si les autonomies volen

Madrid

Detingut per apunyalar un jove al Centre Històric de Lleida

Lleida

Mor el conductor d’un turisme en un xoc a la T-704 a l’Aleixar

Aleixar

Un acte demana justícia per un abús policial

barcelona

Palestins sota control militar

Beirut

El desconfinament del març va rellançar l’ocupació

Barcelona
societat

Determinen quan es perd la consciència per l’anestèsia