Educació

Educació baixarà la ràtio d’alumnes a P3 de 25 a 22 per al curs 2021-22

Bargalló ha explicat que s’adoptarà la mesura per evitar el tancament de grups

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dijous que la ràtio a P3 en el curs vinent escolar 2021-22 serà de 22 alumnes en lloc dels 25 actuals, a causa de la disminució de matrícules.

Així ho ha afirmat el conseller després de visitar diversos centres educatius de la comarca del Garraf, on ha recordat que en el pròxim curs escolar Catalunya tindrà 3.200 alumnes menys de P3.

“Si dividim tots els alumnes de P3 per 25, que és la ràtio actual, ens dóna un munt de grups que hauríem de tancar”, ha assenyalat el conseller, per després afirmar que “una cosa que no farem, no tancarem grups”. No obstant això, Bargalló ha reconegut que “es tancaran grups de P3 en casos puntuals, en llocs on, després d’acordar-ho amb els ajuntaments i els centres, oferirem un grup menys”.

“La decisió genèrica per tota Catalunya serà la baixada de ràtio” ha sentenciat el conseller, que ha considerat que aquesta és la “millor via de solució a la disminució d’alumnes”. Josep Bargalló ha afegit que “fins i tot, en alguns llocs, les ràtios podran ser més baixes de 22”, cosa que “estem treballant i que tractarem ciutat per ciutat i cas per cas”.

El nou decret d’admissió d’alumnes, que el Govern aprovarà dimarts vinent, és una “eina que ens acabarà de donar cobertura legal per a totes les propostes”, ha afirmat el conseller.

El titular d’Educació ha rebutjat de ple una altra via de solució alternativa a la baixada d’alumnes a P3 i que –segons ell– passaria per “augmentar la segregació i esperar que les escoles amb menys demanda i menys èxit tinguin menys preinscripció”, cosa que ha considerat que “seria un error absolut”.

“Les baixades potents d’alumnes a P3 també acabaran als instituts”, ha reflexionat el conseller, per la qual cosa ha anunciat que “ara hem de planificar què farem als instituts quan arribi aquesta baixada que fa anys que s’està donant a P3”, i que per al curs 2022-23 ha xifrada en 2.800 alumnes menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Secomsa a Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona