Educació

Satisfacció per la reobertura de les colònies

Les cases estan a punt i el sector fa una crida a la confiança d’escoles i famílies

#El sector del lleure educatiu va rebre ahir amb satisfacció l’anunci de la reobertura de les colònies i va fer una crida a la confiança de les escoles i les famílies a l’hora de contractar-les assegurant que es tracta d’una activitat segura, com es va posar de manifest a l’estiu. Ahir hi havia encara dubtes, que s’haurien d’esvair amb la publicació de la resolució en el DOGC, pel que fa a si la represa de l’activitat inclou també les colònies que es fan fora de l’horari lectiu, com per Setmana Santa, amb infants provinents de diferents escoles.

Representants de Fundesplai, la Fundació Pere Tarrés i l’Acellec, responsables de gran part de les colònies del país, van coincidir a destacar que és un pas més en la represa d’una activitat que no s’hauria hagut de cancel·lar mai. “Dilluns no hi haurà una allau de demandes, però estem contents per l’efecte psicològic que representa aquest anunci”, valorava ahir el gerent de l’Acellec, Pep Montes. Creu que la decisió del Procicat farà que no s’anul·lin les colònies ja reservades i confia ara que el Departament d’Educació enviï un missatge de seguretat a escoles i famílies. A l’estiu, els contagis en casals i colònies van ser anecdòtics. “Esperem que Educació ajudi a eliminar recels”, va dir.

La pilota és ara a la teulada dels centres educatius i les famílies, ja que les cases estan preparades per rebre els grups. Així ho explicava Albert Riu, director del servei Colònies de Vacances de la Pere Tarrés. La fundació té confirmat el 30% d’una temporada normal. Moltes escoles han anul·lat la reserva de cada any o estan pendents de confirmar-la. Les cases estaran preparades i el personal, a punt, malgrat que les empreses han perdut alguns treballadors per la crisi. “Hem mantingut les cases i el personal mínim necessari, malgrat que hem hagut de fer ERTO. L’interrogant ara és si s’hi animaran les escoles”, explica Riu.

Froilán Salgado, adjunt a la direcció de Fundesplai, destaca al seu torn que l’aixecament de la restricció “és un pas més per desfer allò que mai s’hauria d’haver produït: la prohibició del lleure educatiu en general”. S’han reprès les activitats per als menors de 12 anys i les colònies, però falta recuperar les activitats de joves i adolescents. Tots coincideixen que el lleure és “educació essencial i segura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS